Férfi röplabda Magyar Kupa - Megizzadt Kecskeméten a Pénzügyőr

Sport, 2023.01.25

A címvédő Pénzügyőr hatalmas csatában, 3-2-re nyert a Kecskemét vendégeként a férfi röplabda Magyar Kupa elődöntőjének első, szerdai összecsapásán.

A visszavágó február 8-án lesz Budapesten, a döntőt és a bronzmérkőzést március 11-én rendezik.


Eredmény:

elődöntő, 1. mérkőzés:
Kecskeméti RC-Pénzügyőr SE 2-3 (21, -22, 14, -14, -4)
-----------------------------------------------------
a legeredményesebb játékosok: Argilagos Sogo 22, Fundora 13, illetve Kovács Z. 27, Dávid 11


A két csapat szezonbeli bajnokijait a Pénzügyőr nyerte: Kecskeméten a nyitófordulóban 3-1-re, odahaza 3-0-ra diadalmaskodtak Jókay Zoltán tanítványai.

A kupaelődöntőt ennek ellenére a Kecskemét kezdte jobban, és kubai idegenlégiósai vezérletével szinte végig vezetett. A PSE 19-19-nél ugyan kiegyenlített - ezzel 0-0 után először volt döntetlen az állás -, de a hajrában az alföldiek játszottak pontosabban, így megszerezték a vezetést.

A második felvonásban is jól kezdtek a hazaiak, akik 13-10-ig nyugodtan játszottak és folyamatosan náluk volt az előny. A Pénzügyőr ekkor a tavaly az év legjobb játékosának megválasztott Kovács Zoltán pontjaival új erőre kapott, fordított, de 19-16-nál ismét tetemesnek tűnő hátrányban volt. A hazai röplabdázók azonban nem tudtak élni a hatalmas eséllyel, a hajrában hat ki nem kényszerített hibát is vétettek, a PSE pedig ezt könyörtelenül kihasználta és egyenlített.

A harmadik szettre a hazaiak voltak azok, akik ritmust tudtak váltani, és szinte hibátlan támadójátékuknak köszönhetően folyamatosan növelték előnyüket. A címvédő röplabdázói sokat rontottak, a nyitásaik csak elvétve mentek át az ellenfél térfelére, így Jókay a hajrában inkább már pihentette néhány kezdőjét.

A negyedik etapban jobbik arcát mutatta a fővárosi együttes, a Kecskemét egy ideig szinte csak a címvédő hibáiból tudott pontot szerezni. A hazaiak ötpontos hátrányukat kettőre csökkentették, de Kovács és Dávid Csanád jó teljesítményével a PSE újra ellépett riválisától és végül magabiztosan egyenlített.

A döntő felvonásban a vendégek a csereként beállt brazil center, Igor Iuri Silva Nascimento vezérletével a térfélcserénél hattal vezettek úgy, hogy pontjaik felét a dél-amerikai légiós szerezte. A Kecskemét a folytatásban sem tudott megújulni, így a Pénzügyőr nyerte a 137 perces összecsapást, melynek legeredményesebb játékosa Kovács volt 27 ponttal.

A másik ágon - február 8-án és 15-én - a Kaposvár és a Kazincbarcika találkozik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!