Férfi röplabda MK - Már a negyeddöntőben találkozhat a Kaposvár és a MÁV Előre

Sport, 2023.09.20

Egy ágra került, így már a negyeddöntőben találkozhat az előző bajnokság két döntőse, a Fino Kaposvár és a MÁV Előre-Foxconn a férfi röplabda Magyar Kupában.

A sorozatra mindössze 14 csapat nevezett, így a két, legutóbb finalista együttes, a kupacímvédő Pénzügyőr SE és a bajnok Fino Kaposvár csak a negyeddöntőben kapcsolódik be a küzdelembe.

Közülük a somogyiak jártak sokkal rosszabbul, ugyanis az ő águkra került a legutóbbi bajnoki ezüstérmes, az előzetes erőviszonyok alapján a Kaposvár elsőszámú kihívójának számító MÁV Előre-Foxconn. Dávid Zoltán tanítványainak a negyeddöntős szerepléshez a Veszprém RK-t kell legyőzniük.

A Pénzügyőr a nyolc között a másodosztályú Győrrel, vagy az élvonalbeli TFSE-vel csap majd össze, s amennyiben sikerrel veszi az akadályt, az elődöntőben várhatóan a DEAC-cal vagy a tavasszal negyedik Kazincbarcikával találkozik.

A legutóbb MK-bronzérmes Kecskeméti RC a MEAFC-Miskolc ellen kezd, továbbjutás esetén a nyolc között a MAFC és a Szeged párharcának továbbjutója vár rá.

Ahol a csapatok között osztálybeli különbség van, ott a továbbjutás egy, az alacsonyabb osztályú együttes otthonában rendezett mérkőzésen dől el, minden egyéb esetben oda-visszavágót rendeznek.

A Magyar Kupa fináléja a férfiaknál és a nőknél is jelenleg a március 9-10-i hétvégére van kiírva, de mivel ugyanakkor rendezik a női Közép-európai Liga négyes döntőjét is, a Békéscsaba elődöntőbe jutása esetén ez a dátum módosulni fog.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!