Férfi vízilabda Bajnokok Ligája - Drámai végjáték után a Novi Beograd az első döntős

Sport, 2022.06.03

Elsőként a házigazda Novi Beograd jutott a férfi vízilabda Bajnokok Ligája belgrádi nyolcas döntőjének fináléjába: a szerb együttes a pénteki elődöntőben drámai végjáték után 14-13-ra nyert az olasz Brescia ellen.

A két csapat már a csoportküzdelmek során is találkozott egymással, Belgrádban 11-11-es döntetlen született úgy, hogy a korábbi egri játékos, a georgiai Boris Vapenski öt másodperccel a vége előtt mentett pontot a vendégeknek, míg Bresciában 16-13-ra nyert a szerb együttes.

A pénteki összecsapáson a 2015-ben alapított, az idei szezonra szerb olimpiai bajnokok sorával megerősített Novi Beograd három perccel a befejezés előtt vezetett először, fél perccel a vége előtt az olaszok az egyenlítésért támadhattak. Az időkérés után a kapus Petar Tesanovic is felúszott társaihoz, a hazaiak nem vették komolyan a hálóőrt, aki kíméletlenül a léc alá bombázva egyenlített.

Ekkor azonban még nem volt vége, a montenegrói kapus néhány pillanat múlva hősből bűnbakká vált, miután öt másodperccel a végső dudaszó előtt bevédte Angelosz Vlahopulosz távoli lövését. A Novi Beograd görög klasszisa öt lövésből öt gólt szerzett az összecsapáson.

A Novi Beograd így története első Bajnokok Ligája-döntőjére készülhet, szerb csapat legutóbb 2014-ben szerepelt a fináléban a Radnicki Kragujevac révén.

A magyar bajnok, 2019-ben BL-győztes Ferencváros 20.30-kor a címvédő Pro Recco ellen ugrik medencébe, tavaly ez a két csapat vívta a finálét, akkor az olaszok 9-6-ra diadalmaskodtak.


Férfi Bajnokok Ligája, elődöntő:
Novi Beograd (szerb)-Brescia (olasz) 14-13 (3-4, 4-3, 2-3, 5-3)


később:
Pro Recco (olasz) - FTC-Telekom Waterpolo 20.30


korábban:

az 5-8. helyért:
Waspo Hannover (német)-CN Marseille (francia) 11-9 (1-3, 2-1, 4-4, 4-1)
Barceloneta (spanyol)-Jug Dubrovnik (horvát) 12-9 (4-2, 2-0, 3-4, 3-3)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!