Férfi vízilabda Bajnokok Ligája - Hazai győzelemmel kezdett a Szolnok

Sport, 2019.10.08

A Szolnok 13-10-re legyőzte a vendég Szintez Kazanyt a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában.



Férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló:

A csoport:
Szolnoki Dózsa-Szintez Kazany (orosz) 13-10 (3-3, 4-3, 3-2, 3-2)
----------------------------------------------------------------
a magyar csapat gólszerzői: Subotic 3, Bátori, Drasovic, Jansik D., Pijetlovic 2-2, Lazic, Rasovic 1-1


A 2017-ben BL-győztes Szolnok korábbi kiemelkedő eredményeinek köszönhetően szabadkártyásként a főtáblán kezdhette meg a küzdelmeket a legrangosabb európai kupasorozatban.

A Tisza-parti együttes valamelyest gyengült a nyáron, hiszen a BL-győzelem egyik fő letéteményese, a két évvel ezelőtti budapesti nyolcas döntő legértékesebb játékosának választott Andrija Prlainovic, valamint a magyar válogatott balkezes erőssége, Zalánki Gergő is távozott. Érkezett ugyanakkor egy másik szerb olimpiai bajnok, Dusko Pijetlovic.

A Szolnok - amely öt fordulót követően százszázalékos a bajnokságban, a Magyar Kupában pedig negyeddöntős - az első negyedben háromszor jutott egygólos vezetéshez, a vendégek azonban mindháromszor egyenlíteni tudtak. A második játékrészben Nagy Viktor védéseire és a zárt védekezésre alapozva a Dózsa 7-4-re meglépett, de az oroszok előbb a negyed végére feljöttek egygólos különbségre (7-6), majd a harmadik felvonás elején ismételten egyenlítettek.

A folytatásban azonban hiába támadhattak többször a vezetésért, idővel rendezni tudta sorait a Szolnok, amely a záró részre kétgólos (10-8) előnnyel fordult. A negyedik negyedben megmaradt a hazaiak lendülete, akik a hajrához érve már öt góllal (13-8) megléptek, az oroszok a végjátékban csak kozmetikázni tudtak az eredményen.

A Bajnokok Ligájában két nyolcas csoportban zajlanak a küzdelmek, mivel a B csoportban szereplő Pro Recco házigazdaként biztos résztvevője a Final Eightnek, ezért onnan az olasz sztárcsapaton kívül csak hárman jutnak tovább, míg az A-ból négyen mennek tovább.

Szerdán a címvédő Ferencváros a német Waspo Hannover, a magyar bajnoki ezüstérmes OSC pedig a horvát Mladost Zagreb ellen kezdi a csoportkört a B csoportban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!