Férfi vízilabda Bajnokok Ligája - Sorozatban harmadik nyolcas döntője előtt a Ferencváros - ELŐZETES

Sport, 2022.06.01

Sorozatban harmadszor lesz érdekelt a Ferencváros férfi vízilabdacsapata a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjében, amelynek csütörtöktől szombatig Belgrád lesz a házigazdája.

A magyar bajnoki címet visszahódító, 2019-ben Bajnokok Ligája-győztes, tavaly döntős zöld-fehér gárda a csütörtöki negyeddöntőben a Jug Dubrovnikkal találkozik, a négyszeres győztes horvát alakulat a csoportkörben a harmadik helyen zárt. Erejéről sokat elmond, hogy a szupersztárokkal, köztük Zalánki Gergővel felálló Pro Recco ebben az idényben - minden sorozatot figyelembe véve - egyetlen vereségét éppen az Adria-parti együttes vendégeként szenvedte el.

A Ferencváros a szezon első felében több pontvesztéssel, ugyanakkor bravúros döntetlenekkel kezdett, de az idény második felére óriási formába lendült, a BL-ben például idegenben verte a Novi Beogradot, az Olympiakoszt, majd otthon a Bresciát, aminek köszönhetően a második lett az A csoportban, mindeközben szűk két héttel ezelőtt lehengerlő magabiztosággal nyerte meg a bajnoki címet az OSC-vel szembeni döntőben.

"A legfontosabb, hogy a játékosok tudjanak töltődni ebben az időszakban, ilyenkor már minimális fizikai edzést iktatunk be a programba, a hangsúly a taktikán van, minden idegszálunkkal a Jug ellen összecsapásra koncentrálunk. Remek csapatról van szó, viszont három görög légiósa van, így nem beszélhetünk kifejezetten horvát stílusú együtteséről, szinte poszttól függetlenül játszik mindenki" - nyilatkozta az MTI-nek Varga Zsolt.

A játékosként olimpiai bajnok szakember megjegyezte, a szezon előtti várakozásaihoz képest - a Ferencváros kerete több helyen kicserélődött - többet kapott a csapatától, már az idény elején elért bravúros eredmények jelezték, hogy még lehet plusz a gárdában.

"A végén megint csak jöttek a bravúrok, mint például a Novi Beograd és az Olympiakosz elleni meccsek. A bajnoki cím visszahódítása azt gondolom, már a szezon elején benne volt a pakliban, de hogy a Bajnokok Ligájában ilyen jól alakuljanak dolgok, arra kevésbé számítottam. Persze most már csak azzal lennék elégedett, ha bejutnánk a négy közé. Mindenesetre lépésről lépésre szeretnénk haladni" - mondta a szakvezető, hozzátéve hogy a keretben mindenki egészséges és bevethető.

Jó előjel, hogy amikor a Ferencváros 2019-ben megnyerte a sorozatot, akkor a negyeddöntőben éppen a Jug Dubrovnikkal találkozott és 10-9-re nyert.

Amennyiben a tizedik sikerére hajtó, címvédő Pro Recco és a Ferencváros is sikerrel veszi negyeddöntőjét, akkor a négy között megismétlődik a tavalyi finálé. Akkor az olasz együttes 9-6-ra diadalmaskodott.


Férfi Bajnokok Ligája, nyolcas döntő (Belgrád), negyeddöntő:

a program:

csütörtök:

---------- Brescia (olasz)-Waspo Hannover (német) 14.30 Pro Recco (olasz)-CNA Barceloneta (spanyol) 16.30 CN Marseille (francia)-Novi Beograd (szerb) 18.30 FTC Telekom Waterpolo - Jug Dubrovnik (horvát) 20.30

péntek:
az 5-8. helyért: 14.30 és 16.30 elődöntő: 18.30 és 20.30

szombat:
a 7. helyért 12.00 az 5. helyért 14:00 bronzmérkőzés 17.00 döntő 19.30
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!