Férfi vízilabda Bajnokok Ligája - Zalánki döntötte el a finálét, megvédte címét a Pro Recco

Sport, 2022.06.05

A Pro Recco Zalánki Gergő vezérletével megvédte címét a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában, miután a belgrádi nyolcas döntő szombati fináléjában ötméteresekkel legyőzte a házigazda Novi Beograd együttesét.

Férfi vízilabda BL - Megvédte címét a Pro Recco A mindent eldöntő lövést Zalánki Gergő értékesítette, a magyar játékos öt gólt szerzett a rendes játékidőben, köztük a szétlövést eredményező találatot is.

A Recco története tizedik sikerét aratta a legrangosabb európai kupában, és 2008 óta először sikerült dupláznia.

A torna legértékesebb játékosa Giacomo Cannella, a Recco játékosa lett.


Férfi Bajnokok Ligája, nyolcas döntő (Belgrád):

döntő:
Pro Recco (olasz)-Novi Beograd (szerb) 17-16 (4-4, 1-2, 4-5, 4-2, 4-3) - ötméteresekkel
---------------------------------------------------------------------------------------


Az elképesztően izgalmas fináléban szinte végig fej fej mellett haladtak a csapatok, majd a Recco a záró játékrészben kétgólos hátrányból egyenlített. Egy perccel a vége előtt a hazaiak a - korábbi ferencvárosi - Nikola Jaksic hatodik góljával kerültek előnybe, az olasz bajnok azonban 12 másodperccel a dudaszó előtt Zalánki ötödik találatával egyenlített, így jöhettek az ötméteresek.

A szétlövésben a hazaiak részéről a második párban a kétszeres olimpiai bajnok Dusan Mandic hibázott, de a harmadikban a Reccóból - a Szolnokkal 2017-ben, majd a Ferencvárossal 2019-ben győztes - ausztrál Aaron Younger a felső lécet lőtte szét. Az utolsó, ötödik párban a meccs legeredményesebbje, Jaksic szintén a lécre bombázott, így Zalánki dönthette el a kupa sorsát, a magyar játkos pedig kilőtte a bal felső sarkot!

A sorozat történetében másodszor döntöttek ötméteresek a trófeáról, 2019-ben a Ferencváros így győzte le az Olympiakoszt.

"Talán még a 2020-as Európa-bajnokság döntője a Duna Arénában, ami hasonló élmény volt" - válaszolta a közmédiának Zalánki Gergő arra a kérdésre, hogy ez volt-e élete mérkőzése. - "Szinte végig üldöztük a Belgrádot, nagyon jól játszottak és az volt bennem, hogy kellenek a gólok. Az év elején ezekért a trófeákért indultunk harcba, természetesen ez volt a legfontosabb mindegyik közül" - mondta a 27 éves balkezes klasszis, aki csapatával a BL-trófea mellett az Európai Szuperkupát, valamint az olasz bajnoki címet és az Olasz Kupát is elhódította.

"Nem is az eredmények, hanem az elvégzett munka az, ami nagyon nagy önbizalmat adott nekem ebben az idényben a Reccónál" - tette hozzá Zalánki, aki a torna nyitónapján, a Barceloneta elleni negyeddöntőben is győztes gólt szerzett.


korábban: a 7. helyért:
CN Marseille (francia)-Jug Dubrovnik (horvát) 15-13 (4-3, 2-4, 4-3, 5-3) az 5. helyért:
Barceloneta (spanyol)-Waspo Hannover (német) 12-10 (0-2, 3-2, 6-2, 3-4)

bronzmérkőzés:
FTC-TELEKOM WATERPOLO - Brescia (olasz) 14-12 (5-2, 2-4, 4-2, 3-4)
(MTI)

Galériánk

Férfi vízilabda BL - Megvédte címét a Pro Recco Férfi vízilabda BL - Megvédte címét a Pro Recco Férfi vízilabda BL - Megvédte címét a Pro Recco
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!