Férfi vízilabda Bajnokok Ligája - Zalánki győztes góljával négy között a címvédő Pro Recco

Sport, 2022.06.02

A Zalánki Gergővel felálló címvédő Pro Recco a magyar légiós győztes góljának köszönhetően 11-10-re nyert a spanyol Barceloneta ellen a férfi vízilabda Bajnokok Ligája belgrádi nyolcas döntőjének csütörtöki negyeddöntőjében.

Férfi vízilabda BL - Zalánki győztes góljával négy között a címvédő Pro Recco 	A torna első nagy rangadóján szembekerült egymással a csoportkör két legeredményesebb játékosa: Zalánki Gergő 42, Alvaro Granados 37 gólt szerzett eddig, ugyanakkor amíg az Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes magyar balkezes vízilabdázónak ehhez 68 lövésre volt szüksége, addig spanyol riválisa 90 próbálkozásból jutott el eddig.

Ami a két gólvágó mostani teljesítményét illeti, ebben a spanyol válogatott kiválósága bizonyult jobbnak, ugyanis négy góljával kis híján győzelemre vezette a katalán együttest, amelyet egy hajsznál választott el a sikertől. A végén azonban a Barceloneta elpuskázta emberelőnyét, a Recco viszont értékesítette a magáét, az időkérés után Zalánkira jött ki a figura, ő pedig óriási kapufás góllal eldöntötte az összecsapást.

A 27 éves játékos a találkozót követően a vegyes zónában elmondta, érződött a csapaton, hogy a múlt héten befejeződött olasz bajnoki döntő miatt keveset tudott készülni, emiatt fásultabb volt, a Barceloneta pedig gyorsabban játszott. Győztes góljával kapcsolatban arról beszélt, az időkérés alatt megbeszélték, hogy ő kanyarodik majd fel, amikor pedig a kezébe került a labda, úgy érezte, nincs már sok idő, ezért lőtt. Zalánki megjegyezte, leendő ellenfelük szerinte a Ferencváros lesz, amelyet esélyesebbnek tart a Jug Dubrovniknál, "ma éjfélig ő is a zöld-fehéreknek szurkol majd".

A Recco története 10. sikerére hajt a legrangosabb európai kupasorozatban és 2008 után először védené meg címét.


Férfi Bajnokok Ligája, nyolcas döntő (Belgrád):

negyeddöntő:
Pro Recco (olasz)-CNA Barceloneta (spanyol) 11-10 (4-3, 1-3, 3-2, 3-2)

korábban:
Brescia (olasz)-Waspo Hannover (német) 12-5

később:
CN Marseille (francia)-Novi Beograd (szerb) 18.30
FTC Telekom Waterpolo - Jug Dubrovnik (horvát) 20.30 (+ FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Férfi vízilabda BL - Zalánki győztes góljával négy között a címvédő Pro Recco 	Férfi vízilabda BL - Zalánki győztes góljával négy között a címvédő Pro Recco
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!