Férfi vízilabda BL - A Pro Recco ellen kezd a Ferencváros Belgrádban - ELŐZETES

Sport, 2023.05.30

Belgrádban rendezik szerdától szombatig a férfi vízilabda Bajnokok Ligája nyolcas döntőjét, amelyben újra a FTC-Telekom Waterpolo képviseli a magyar színeket.

A legrangosabb európai kupasorozatban 2019-ben győztes, 2021-ben ezüst-, tavaly bronzérmes Ferencvárosnak rendkívül nehéz dolga lesz, ugyanis ezúttal már a négy közé jutásért a "világválogatott" Pro Reccóval játszik, amely két évvel ezelőtt a fináléban, tavaly pedig az elődöntőben állította meg a zöld-fehéreket.

Mindkét gárda magabiztosan nyerte hazájában a bajnokságot és a kupát is. A BL-ben a Recco ugyanakkor tőle szokatlan módon csak csoportja második helyén végzett, ugyanis kikapott a Vámos Mártonnal felálló Olympiakosztól, valamint otthon a Barcelonetától is.

Mindez azt mutatja, hogy a világsztárokkal - köztük a magyar válogatott Zalánki Gergővel - felálló, tízszeres győztes Recco sem verhetetlen, ráadásul az olasz együttes a negyeddöntőben általában még nem pörög a legmagasabb fordulatszámon, 2019-ben például igencsak megszenvedett a nyolc között a mindössze rendezőként résztvevő német Hannover ellen. Tavaly pedig egy végletekig kiélezett meccsen Zalánki utolsó pillanatban szerzett góljának köszönhetően nyert 11-10-re a Barceloneta ellen.

Az európai szövetség, a LEN első alkalommal kiadott ranglistáján a Pro Recco foglalja el az első, a Ferencváros pedig a második helyet, így a szerdai program zárómérkőzésén gyakorlatilag a világ két legjobb klubcsapata találkozik egymással. Nem kis feladat ez Varga Zsolt vezetőedzőnek, aki ezen a viadalon zárja tízéves ferencvárosi, trófeákban és sikerekben gazdag pályafutását, ugyanis ezt követően már kizárólag csak a magyar válogatott szövetségi kapitányi feladataira összpontosít.

Ezen az ágon egy fokkal könnyebb feladat vár majd a győztesre, hiszen az olasz és a görög bajnoki második Brescia, illetve Vuliagmeni párharcának továbbjutójával kerül szembe.

A Ferencváros és a Pro Recco összecsapását szerdán 19.50-től élőben közvetíti a Duna World.


A belgrádi nyolcas döntő programja:

szerda:
Zodiac Barceloneta (spanyol)-Jug Adriatic Dubrovnik (horvát) 15.30
VK Novi Beograd (szerb)-Olympiakosz (görög) 17.00
AN Brescia (olasz)-NC Vuliagmeni (görög) 18.30
Pro Recco (olasz) - FTC-Telekom Waterpolo 20.00



csütörtök:
az 5-8. helyért: 15.30 és 17.00

elődöntő:
VK Novi Beograd/Olympiakosz - Zodiac Barceloneta/-Jug Adriatic Dubrovnik 18.30
Pro Recco/FTC-Telekom Waterpolo - AN Brescia/Vuliagmeni 20.00


péntek:
a 7. helyért 19.00
az 5. helyért 21.00


szombat:
bronzmérkőzés 19.00
döntő 21.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!