Férfi vízilabda BL - Elkészült a csoportbeosztás

Sport, 2021.09.03

Az Európai Úszó Szövetség (LEN) elkészítette a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportjainak sorsolását, a főtáblán az előző kiírásban döntős Ferencváros alanyi jogon ott van.

A LEN pénteki közleménye szerint a 2019-ben győztes magyar csapat a 2018-ban első görög Olimpiakosszal, a legutóbbi szezonban elődöntős spanyol Zodiac Atletic Barcelonetával, a georgiai Dinamo Tbiliszivel, valamint két szerb együttessel, a Novi Beograddal és a Radnicki Kragujevaccal került össze az A csoportban. A csoporthoz még két együttes csatlakozik a selejtezőből.

A B csoportban a címvédő olasz Pro Recco, a horvát Jug Dubrovnik, a német Waspo Hannover és a Spandau 04 Berlin, a francia CN Marseille, és a román Steaua Bucuresti szerepel, továbbá két együttes csatlakozik a kvalifikációból.

A selejtezőben két magyar csapat érdekelt, az OSC már az első körben vízbe száll, a bajnok Szolnok pedig a másodikban kapcsolódik be.

A csoportkör küzdelmei október végén kezdődnek, a csoportok első négy helyezettje jut a nyolcas döntőbe, amit Belgrádban rendeznek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!