Férfi vízilabda BL - FTC-győzelem a magyar mérkőzésen

Sport, 2023.02.08

Az FTC négy góllal nyert vendégként az OSC ellen a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek hetedik fordulójában.



Férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, B csoport, 7. forduló:
Genesys OSC Újbuda - FTC-Telekom Waterpolo 12-16 (2-3, 1-7, 2-3, 7-3)
-------------------------------------------------------------------
gólszerzők: Bundschuh, Salamon, Dala, Tóth M. 2-2, Angyal, Manhercz, Csacsovszky, Burián 1-1, illetve Pohl 4, Argiropulosz, Feket 3-3, Vigvári, Jansik 2-2, Varga Dé., Damonte 1-1


Az előző körben mindkét magyar csapat bravúros teljesítményt nyújtott, igaz, az OSC-nek végül be kellett érnie egy ponttal a Jug Dubrvonik elleni összecsapáson, míg a Ferencváros két góllal múlta felül az előző idényben döntős, a mostani szezonban addig veretlen szerb Novi Beogradot.

A magyar mezőny két élcsapata többször is találkozott már egymással az idény során, a BENU Magyar Kupa döntőjében a zöld-fehérek a hat gólt szerző görög Sztilianosz Argiropulosz vezérletével diadalmaskodtak, a bajnokságban pedig Varga Dénes klasszisa döntötte el a rangadót, a Ferencváros olimpiai, világ- és Európa-bajnoka öt gólt dobott.

A szerdai találkozó mindkét együttes számára fontos volt, a csoport harmadik helyén álló Ferencvárosnak elsősorban a negyedik Jug Dubrovnikot kell maga mögött tartania, míg az OSC-nek éppen a horvát együttesre kellene tapadnia ahhoz, hogy esélye maradjon odaérni a nyolcas döntőt érő helyre. A magyar párharc a második negyedben dőlt el, amikor az FTC hét gólt dobott és csak egyet kapott. Három szakasz után 13-5-re vezetett, az OSC viszont az utolsó nyolc percben jelentősen faragott a hátrányából.

A Ferencváros ezzel megerősítette harmadik helyét, az OSC hátránya viszont öt pontra nőtt a Dubrovnikkal szemben.

A következő fordulóban a két csapat újra megmérkőzik egymással, akkor a zöld-fehérek lesznek a házigazdák.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!