Férfi vízilabda BL - Óriási meglepetést okozott a Vuliagmeni

Sport, 2023.05.31

Óriási meglepetésre a görög Vuliagmeni bejutott a legjobb négy közé a férfi vízilabda Bajnokok Ligája belgrádi nyolcas döntőjében.

A görög bajnoki ezüstérmes - amely a csoportkörben mindössze öt győzelmet aratott két döntetlen és hét vereség mellett, így a negyedik helyen éppen csak bejutott a belgrádi végjátékba - a harmadik szerdai negyeddöntőben azt az olasz Bresciát győzte le, amely a házigazda Novi Beogradot és a Ferencvárost is maga mögé utasítva nyerte a B csoport küzdelmeit.

A Brescia öt perccel a lefújás előtt még háromgólos hátrányban volt, de a végén kétszer is támadhatott az egyenlítésért, a görögök azonban mindkét alkalommal labdaszerzéssel zárták le riválisuk akcióját.

Története során a Vuliagmeni először jutott négy közé a legrangosabb európai kupában. Korábban negyeddöntőt is csak egyszer, még 2013-ban játszott, de a jelenlegi lebonyolításban első alkalommal résztvevője a végjátéknak.

A Vuliagmeni az elődöntőben a címvédő olasz Pro Recco és a Ferencváros összecsapásának győztesével találkozik, míg a Bresciára a vesztes vár az 5-8. helyért sorra kerülő folytatásban.

A Ferencváros 20.30-kor ugrik medencébe a Pro Recco ellen.


Eredmények:

férfi vízilabda BL, negyeddöntő:

--------------------------------
NC Vuliagmeni (görög)-AN Brescia (olasz) 11-10 (4-3, 4-3, 0-1, 3-3)

korábban:
Zodiac Barceloneta (spanyol)-Jug Adriatic Dubrovnik (horvát) 11-9 (1-1, 4-4, 4-2, 2-2)
VK Novi Beograd (szerb)-Olympiakosz (görög) 13-11 (4-2, 2-4, 3-1, 4-4)

később:
Pro Recco (olasz) - FTC-TELEKOM WATERPOLO 20.30
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!