Férfi vízilabda BL-selejtező - A Vasas Splitben, az OSC Kotorban játszik a második körben

Sport, 2022.10.03

Az A-Híd VasasPlaket férfi vízilabdacsapata Splitben, a Genesys OSC pedig Kotorban játszik a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában.

A vizes sportokat tömörítő európai szövetség, a LEN hétfőn készítette el a kvalifikáció újabb szakaszának sorsolását, az ob I előző idényében bronzérmes Vasas - amely az elmúlt hétvégén százszázalékos teljesítménnyel nyerte az első fordulós tornáját Hollandiában - a házigazda Jadran Split mellett a szerb VK Sabac, az olasz RN Savona és a román Steaua Bucuresti csapatával találkozik. Utóbbi gárdával szombaton Hollandiában is összecsapott és rendkívül magabiztos, 10-3-as győzelmet aratott.

A selejtezősorozatba most bekapcsolódó OSC a vendéglátó Primorac Kotor mellett a görög Vuliagmenivel és a francia Tourcoing együttesével küzd meg a két továbbjutó helyért. A csoportok harmadik és negyedik helyezettjei az Eurokupában folytatják majd szereplésüket, a tornákat jövő hétvégén rendezik.

A magyar bajnok FTC-Telekom Waterpolo alanyi jogon főtáblás. A kvalifikációban három kört rendeznek, innen kerül ki a 12 főtáblás csapat mellé a csoportkör további négy szereplője.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!