Férfi vízilabda BL-selejtező - Az OSC görög, a Vasas olasz riválissal játszik a főtábláért

Sport, 2022.10.17

A Genesys OSC a görög Panioniosz, míg az A-Híd VasasPlaket az olasz Brescia gárdájával találkozik a férfi vízilabda Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik körében.

Az európai szövetség (LEN) hétfői közlése alapján az érintett csapatokat videós konferencián sorsolták ki. A párharcok első mérkőzéseit jövő szombaton, a visszavágókat egy héttel később rendezik. A győztesek ott lehetnek a sorozat főtábláján, míg a vesztesek a második számú sorozatban, az Eurokupában folytatják szereplésüket.

A selejtező második körében, a múlt hét második felében az OSC megnyerte a kotori C csoport küzdelmeit, míg a spliti A csoportból a Vasas második helyen jutott tovább.

A magyar bajnok FTC-Telekom Waterpolo - 11 csapathoz hasonlóan - alanyi jogon tagja a 16-os mezőnynek. A ferencvárosiak majd a B csoportban szerepelnek, amelyben továbbjutás esetén az OSC és a Vasas is játszhat.


Férfi Bajnokok Ligája, selejtező, a 3. kör párosítása:
A párharc: OSC Budapest-Panioniosz GSS (görög)
B: CN Noisy le Sec (francia)-NC Vouliagmeni (görög)
C: A-Híd VasasPlaket - AN Brescia (olasz)
D: Jadran Split (horvát)-CSM Oradea (román)



A főtábla mezőnye:

A csoport:
Pro Recco (olasz), Zodiac Atletic Barceloneta (spanyol), Waspo 98 Hannover (német), Radnicki Kragujevac (szerb), Dinamo Tbiliszi (georgiai), Olimpiakosz Pireusz (GRE), a D párharc győztese, a C párharc győztese

B csoport:
Novi Beograd (szerb), FTC-Telekom Budapest, CN Marseille (francia), Jug Adriatic Osiguranje Dubrovnik (horvát), Astralpool Sabadell (spanyol), Spandau 04 Berlin (német), az A párharc győztese, a C párharc győztese
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!