Férfi vízilabda BL-selejtező - Gólgazdag mérkőzést nyert a Vasas

Sport, 2022.10.14

Az A-Híd VasasPlaket férfi vízilabdacsapata második mérkőzését is megnyerte a spliti csoportban a Bajnokok Ligája selejtezőjének második körében, miután péntek délelőtt gólgazdag mérkőzésen 18-13-ra verte a román Steaua Bucurestit.



Férfi Bajnokok Ligája, selejtező, 2. kör (Split):
A-Híd VasasPlaket - Steaua Bucuresti (román) 18-13 (4-4, 6-2, 4-4, 4-3)


A találkozó három kiegyenlített negyedet hozott, de a 6-2-re megnyert második felvonást követően a Vasas a nagyszünet után kézben tartotta az irányítást. A győztes együttesben tíz játékos szerzett gólt, köztük a legeredményesebb Bátori Bence és Sava Randelovic volt, akik egyaránt három találatig jutottak.

Az ob I előző kiírásában bronzérmes gárda - amely százszázalékos teljesítménnyel zárta a kvalifikáció első szakaszát és ott 10-3-ra verte a bukaresti csapatot - csütörtökön a szerb Sabac felett aratott 13-4-es győzelemmel kezdte meg szereplését Splitben, ahol a pénteki (mai) játéknapon még este a házigazda Jadrannal találkozik, majd vasárnap az olasz Savona ellen ugrik medencébe.

A C csoportban, a Kotorban szereplő Genesys OSC pénteken kezd, ellenfele a görög Vuliagmeni lesz.

A tornákról az első kettő jut tovább, a harmadik és negyedik helyezettek az Eurokupában folytatják szereplésüket.

A magyar bajnok FTC-Telekom Waterpolo alanyi jogon főtáblás. A kvalifikációban három kört rendeznek, innen kerül ki a 12 főtáblás csapat mellé a csoportkör további négy szereplője.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!