Férfi vízilabda BL - Varga Zsolt szerint a csoportkörben elhullajtott pontoknak döntő szerepe volt

Sport, 2023.05.31

Varga Zsolt vezetőedző és Varga Dénes kapitány szerint sem feltétlenül szerdán, a Pro Reccótól elszenvedett negyeddöntős vereséggel úszott el az FTC számára az idei éremszerzés lehetősége a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában.

"A védekezésünk összességében rendben volt, hatalmas munkát tettünk bele, de ez éreztette hatását támadásban, nem maradt elöl elég koncentráció. Az elején úgy éreztem, ha ezt így végig tudjuk vinni, akkor jó lehet, de reagált a Recco, fizikálisan elkezdett egy teljesen más játékot játszani, nagyon szorosan, keményen, ami elvette tőlünk az energiát" - nyilatkozott a belgrádi nyolcas döntő vegyes zónájában Varga Zsolt, aki hozzátette, bízott benne, hogy csapata - amelyet már látott sokkal jobban is játszani - borítani tudja a papírformát.

A szakember megjegyezte, a szezon végére talán egy kicsit kijött a fáradtság a csapaton, így a hosszabb kispaddal rendelkező riválisok előnyben vannak, pihentebben érkezhetnek egy ilyen meccsre.

A Ferencvárostól tíz év után távozó Varga Zsolt - aki nyártól már csak a válogatott szövetségi kapitányi posztjára koncentrál - elmondta, a szezonban több pontot is elhullajtott a csapat, aminek az lett a következménye, hogy a negyeddöntőben a Reccóval kellett játszani. A helyosztóval kapcsolatban megjegyezte, a legfontosabb, hogy a hátralevő két mérkőzésen is ugyanazzal az akarással ugorjon vízbe a csapat.

Az olimpiai bajnok Varga Dénes az MTI-nek elmondta, azt sajnálja a legjobban, hogy nem igazán tudták komoly erőfeszítésre kényszeríteni a Reccót, amely az elején elment, és onnantól kezdve már csak figyelnie kellett arra, hogy a megtartsa az eredményt.

"Hiába készültünk rá mentálisan, hogy az elején megfogjuk a meccset, nem sikerült és ezzel el is ment. Nagyon nehezen lőttünk gólokat, mi pedig könnyűeket adtunk nekik. Nem volt igazi bruszt, ők egyszerűen nem adtak nekünk lehetőséget" - fogalmazott a válogatott kiválósága.

"Nem is feltétlenül ma veszítettük el a lehetőséget, hanem szezon közben, elcsúsztunk a csoportkörben többször, ez pedig így bosszulja meg magát, hogy a Reccóval kell játszani. Ebből látszik, hogy az életben és a sportban is mennyire fontos a folytonosság. Mindig maximálisan kell koncentrálni, hogy ezek a pontok úgy adódjanak össze, hogy nekünk könnyebb legyen" - jegyezte meg Varga Dénes.

A Recco egyik legjobbja a két gólt szerző Zalánki Gergő volt. "Kívülről könnyűnek tűnhetett, de belülről egy nagyon kemény meccs volt, a Fradi foggal körömmel küzdött. Én elég ideges voltam a meccs előtt, hiszen egy negyeddöntő mindig idegőrlő, ha veszítesz, akkor utána szinte már nincs is értelme lejátszani a meccseket" - mondta a válogatott balkezes bombázója, aki csapatával a görög Vuliagmenivel elődöntőzik majd csütörtökön.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!