Férfi vízilabda BL - Zalánkiék a döntőben

Sport, 2023.06.01

Akárcsak egy évvel ezelőtt, most is Zalánki Gergő csapata, a címvédő Pro Recco lesz a házigazda Novi Beograd ellenfele a férfi vízilabda Bajnokok Ligája belgrádi nyolcas döntőjében.

A csütörtökön sorozatban nyolcadik elődöntőjében szereplő olasz sztárcsapat a félidőben még döntetlenre állt a nagy meglepetésre négy közé jutó görög Vuliagmeni ellen, ezt követően azonban - a harmadik negyedben öt gólt szerezve és egyet sem kapva - magabiztosan érvényesítette a papírformát, s 12-8-ra diadalmaskodott.

A magyar válogatott balkezes klasszisa egy góllal járult hozzá csapata sikeréhez.

"Meglepően jól kezdtek, számítottunk rá, hogy nekünk esnek, le a kalappal előttük, jó munkát végeztek az első félidőben. Utána viszont elfáradtak, mi pedig jobban bírtuk fizikálisan és mentálisan is" - nyilatkozta a vegyes zónában Zalánki Gergő.

"Higgadtan és fegyelmezetten csináljuk a dolgunkat, az edzőnk mindig ugyanazt várja el tőlünk, van egy komoly alap, amit mindig be kell tartani" - tette hozzá Zalánki, akinek a fináléban nagy feladata lesz, hiszen védekezésben a világ egyik legjobb támadójával, Alvaro Granadosszal kerül majd szembe, ugyanakkor tisztában van azzal, hogy a társaira is számíthat.

A Pro Recco szombaton zsinórban harmadszor nyerheti meg a legrangosabb európai kupát, erre korábban csak egyetlen csapat, a jugoszláv Mladost Zagreb volt képest még 1968 és 1970 között.


Férfi Bajnokok Ligája, nyolcas döntő, Belgrád:

elődöntő:
Pro Recco (olasz) - NC Vuliagmeni (görög) 12-8 (2-3, 3-2, 5-0, 2-3)


korábban: VK Novi Beograd (szerb) - Zodiac Barceloneta (spanyol) 12-10 (1-1, 2-4, 4-1, 1-2, 4-2) - ötméteresekkel


korábban: az 5-8. helyért:
FTC-Telekom Waterpolo - AN Brescia (olasz) 9-8 (3-1, 1-3, 2-2, 3-2) Olympiakosz (görög)-Jug Adriatic Dubrovnik (horvát) 14-5 (4-0, 3-1, 4-0, 3-4)


A nyolcas döntő további programja:

péntek:
a 7. helyért: Jug Adriatic Dubrovnik-Brescia 19.00
az 5. helyért: FTC-Telekom Waterpolo - Olympiakosz 21.00

szombat:
bronzmérkőzés: Zodiac Barceloneta-Vuliagmeni 19.00
döntő: Novi Beograd-Pro Recco 21.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!