Férfi vízilabda Eb - Olasz győzelem a magyarok csoportjában

Sport, 2024.01.06

Az olasz válogatott könnyedén, 15-8-ra legyőzte a világbajnoki ezüstérmes görög csapatot a horvátországi férfi vízilabda Európa-bajnokság magyar érdekeltségű csoportjában.

Férfi vízilabda Európa-bajnokság - Görögország-Olaszország Az olaszok sikere azt jelenti, hogy Varga Zsolt szövetségi kapitány együttese akár még csoportgyőztes is lehet, ehhez viszont hétfőn legalább öt góllal kellene nyernie a százszázalékos rivális ellen. Kisebb különbségű győzelem már harmadik helyet érne, amennyiben a nyitókörben a magyarokat 10-8-ra felülmúló görögök a négyes leggyengébb tagjával, Georgiával szemben érvényesítik a papírformát. A hazai szövetség tájékoztatása szerint hármas körbeverésnél a minitabellán először azt nézik meg, melyik csapat a legjobb, majd a második és harmadik helyet már a két érintett együttes egymás elleni eredménye határozza meg.

A csoportból az első kettő a negyeddöntőbe jut, a harmadik és negyedik helyezettnek pedig játszania kell a nyolc közé kerülésért az alsóbb divízióból érkező csoportgyőztessel vagy második helyezettel.


Eredmények, 2. forduló:

A csoport:
Spanyolország-Montenegró 14-12 (4-2, 4-4, 2-3, 4-3)

további eredmény:
Horvátország-Franciaország 12-7 (3-1, 3-1, 4-3, 2-2)

A csoport állása: 1. Horvátország 5, 2. Spanyolország 4, 3. Montenegró 2, 4. Franciaország 1


B csoport:
Olaszország-Görögország 15-8 (4-2, 3-2, 5-2, 3-2)
Magyarország-Georgia 15-11 (5-2, 4-3, 4-6, 2-0)

A csoport állása: 1. Olaszország 6 pont, 2. Görögország 3, 3. Magyarország 3, 4. Georgia 0

Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény rangsorol.
(MTI)

Galériánk

Férfi vízilabda Európa-bajnokság - Görögország-Olaszország Férfi vízilabda Európa-bajnokság - Görögország-Olaszország Férfi vízilabda Európa-bajnokság - Görögország-Olaszország Férfi vízilabda Európa-bajnokság - Görögország-Olaszország Férfi vízilabda Európa-bajnokság - Görögország-Olaszország
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!