Férfi vízilabda Eb - Sima görög győzelem a magyar csoportban

Sport, 2024.01.08

A görög válogatott a várakozásnak megfelelően magabiztos játékkal nyert hétfőn a georgiai csapat ellen a horvátországi férfi vízilabda Európa-bajnokság magyar érdekeltségű csoportjában.

Férfi vízilabda Európa-bajnokság - Georgia-Görögország Ezzel biztossá vált, hogy az egy győzelemmel és egy vereséggel álló magyar együttes - amely 19 órától játszik az eddig százszázalékos olaszokkal - az első vagy a harmadik helyen végez a B csoportban. Előbbihez legalább öt góllal kell győznie.

Kisebb különbségű sikernél az olaszok végeznek az élen, a görögök és a magyarok között pedig az egymás elleni eredmény dönt, és a két válogatott csütörtöki mérkőzése 10-8-as görög sikerrel zárult. Minden más esetben eleve pontkülönbséggel lenne harmadik a magyar csapat.

A csoportból az első kettő a negyeddöntőbe jut, a harmadik és negyedik helyezettnek pedig játszania kell a nyolc közé kerülésért az alsóbb divízióból érkező csoportgyőztessel vagy második helyezettel.


Eredmény:

férfi Európa-bajnokság, csoportkör, 3. forduló: B csoport (Zágráb):
Görögország-Georgia 18-9 (5-2, 6-3, 3-3, 4-1) (+FOTÓ)

később:
MAGYARORSZÁG-Olaszország 19.00 (+FOTÓ)


A csoport (Dubrovnik): Spanyolország-Franciaország 17.45 Montenegró-Horvátország 20.15
(MTI)

Galériánk

Férfi vízilabda Európa-bajnokság - Georgia-Görögország Férfi vízilabda Európa-bajnokság - Georgia-Görögország Férfi vízilabda Európa-bajnokság - Georgia-Görögország Férfi vízilabda Európa-bajnokság - Georgia-Görögország Férfi vízilabda Európa-bajnokság - Georgia-Görögország Férfi vízilabda Európa-bajnokság - Georgia-Görögország Férfi vízilabda Európa-bajnokság - Georgia-Görögország
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!