Férfi vízilabda Eb - Varga Zsolt büszke csapatára

Sport, 2024.01.05

Varga Zsolt szövetségi kapitány büszke volt játékosaira a horvátországi férfi vízilabda Európa-bajnokságon a görögökkel szemben 10-8-ra elveszített csoportmérkőzés után.

A szakember, aki megfiatalított válogatottal utazott el a kontinenstornára, az M4 Sport helyszíni stábjának megköszönte a magyar szurkolók támogatását, azt, hogy sokan voltak és jó hangulatot teremtettek a zágrábi uszodában.

"Ami fontos volt, hogy végig ott tudtunk maradni a görögök nyomában. Ránézésre valami hiányzott, amivel át tudtuk volna lendíteni a mérkőzést, mert a helyzeteink megvoltak, de büszke vagyok arra az erőfeszítésre, a harcra, a blokkokra és védésekre, amit a fiúk beletettek a vízben" - értékelt a tréner.

Varga szerint "abszolút előremutató" volt a magyarok játéka, a csapat jó úton jár, és ha továbbra is meccsről meccsre, lépésről lépésre fejlődik, akkor komoly találkozókat is meg tud majd nyerni.

"A georgiaiak elleni mérkőzés kiemelt fontosságú, nekünk most annak kell lennie a célnak, hogy ellenük tudjunk jó eredményt produkálni, a nagycsapatok ellen pedig úgy megyünk vízbe, hogy taktikailag és emberileg is mindent megteszünk ellenük" - jelentette ki a szövetségi kapitány a szombati Georgia elleni összecsapásra utalva.

A kétgólos Burián Gergely arról beszélt, nem érzett a feszültséget a csapaton, amely "csinált szép dolgokat a medencében". Meglátása szerint védekezésben sikerült betartani a taktikai utasításokat, abból pedig tanulniuk kell, hogy bár többször sikerült feljönniük egy gólra, az egyenlítés nem jött össze. Véleménye szerint csak százszázalékos teljesítménnyel, csupaszív játékkal, gyors visszazárással van esélye ennek a csapatnak az ilyen, fizikálisan erősebb ellenfelekkel szemben, mint amilyenek a vb-ezüstérmes görögök.

A balkezes játékos szintén kiemelte: a Georgia elleni összecsapás a kontinenstorna egyik legfontosabbja a magyar csapat számára, arra kell rápihenniük.

A kapus Bányai Márk kijelentette: sikerült megvalósítania a csapatnak a Varga Zsolt szövetségi kapitány által kért küzdőszellemet, és kicsit balszerencsésnek érezte a válogatottat a blokkról bepattanó gólok és az ellenük megítélt ötméteresek miatt.

"Ha sikerül kiküszöbölni a hibákat, akkor nagyon komoly sikereket érhetünk el" - tette hozzá.

A világbajnok, így olimpiai kvótás magyarok legközelebb szombaton 17 órától ugranak medencébe az Európa-bajnokság B csoportjában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!