Férfi vízilabda Eurokupa - A Vasas magabiztos előnyben, a Szolnok hátrányban a negyeddöntőben

Sport, 2023.01.25

A Vasas magabiztosan nyert a szerb Sabac ellen, a Szolnok ugyanakkor hazai medencében egy góllal kikapott az olasz Trieste csapatától a férfi vízilabda Eurokupa negyeddöntőjének első, szerdai felvonásán.

A Vasas a nyolcaddöntőben ugyancsak szerb riválissal találkozott, akkor a Crvena zvezda elleni párharc első felvonását öt góllal megnyerte, majd a visszavágót néggyel elveszítette. A Sabac ellen ezúttal végig vezetve, a háromgólos orosz Ivan Nagajev vezérletével hat találat különbséggel győzött, így kényelmes helyzetből várhatja a visszavágót.

A Szolnok papíron esélytelenebb volt a Trieste Pallanuoto együttesével szemben, az olasz gárda ugyanis az egyetlen a negyeddöntő mezőnyében, amely kettős sikerrel jutott tovább az előző körből. A Tisza-partiak ennek ellenére sokáig remekül teljesítettek, az utolsó negyedre fordulva vezettek is, ám ezt végül két góllal elveszítették, így hátránnyal utazhatnak az olaszországi második meccsre. A triesztiektől a japán Inaba Juszuke kiemelkedően játszott és a mezőny legjobbjaként öt gólt szerzett.

A párharcok visszavágóit február 8-án rendezik.


Férfi Eurokupa, negyeddöntő, 1. mérkőzések:
A-Híd VasasPlaket - VK Sabac (szerb) 10-4 (3-0, 4-3, 2-0, 1-1)
Szolnoki Dózsa-Trieste Pallanuoto (olasz) 12-13 (3-2, 4-4, 4-4, 1-3)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!