Férfi vízilabda Eurokupa - Drámai végjátékban minimális hátrányba került a Vasas az elődöntőben

Sport, 2023.03.01

A Vasas nagy csatában, drámai végjáték után 9-8-as vereséget szenvedett a görög Panioniosz vendégeként a férfi vízilabda Eurokupa elődöntőjének szerdai első felvonásán.

A másik ágon két olasz csapat, a Trieste és a Savona küzd a döntőbe jutásért. A párharcok visszavágóját március 22-én rendezik.


Férfi Eurokupa, elődöntő, első mérkőzés:
Panioniosz (görög) - A-Híd VasasPlaket 9-8 (5-2, 1-2, 1-2, 2-2)
---------------------------------------------------------------
a magyar csapat gólszerzői: Konarik 3, Bátori 2, Randelovic, Brguljan, Nagajev 1-1


Mindkét gárda a Bajnokok Ligája selejtezőjének utolsó körében "vérzett el", a görög együttest akkor éppen egy magyar csapat, az OSC ütötte el a főtáblára jutástól, az újbudaiak hazai tízgólos és idegenben egygólos sikerrel múlták felül riválisukat.

A szerdai mérkőzésen rosszul kezdett a Vasas, bő öt perc játék után már háromgólos hátrányban volt, a görögök támadásban szinte hiba nélkül játszottak az első negyedben (5-2).

A második szakaszra a Vasas kapujába a kétszeres olimpiai bajnok Branislav Mitrovic helyére Mizsei Márton érkezett, a védekezés pedig feszesebb lett.

Az egyre kiegyensúlyozottabbá váló magyar csapat a negyedik negyed elejére utolérte riválisát, sőt, négy és fél perccel a vége előtt a vezetést is átvette. Ezt követően közel négy percig nem esett újabb gól, de a görögök csapatkapitánya, Alekszandrosz Gunasz előbb 43 másodperccel a vége előtt egyenlített, majd egyetlen másodperccel a befejezés előtt emberelőnyből eldöntötte az összecsapást.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!