Férfi vízilabda Eurokupa - Ötméteresekkel nyerte a Honvéd a magyar rangadót

Sport, 2023.11.16

A Honvéd óriási csatában, ötméteresekkel nyert a címvédő Vasas otthonában a férfi vízilabda Eurokupa csoportküzdelmeinek negyedik fordulójában.

A házigazda piros-kékek - akik a sorozat első körében 11-3-ra győzték le honi riválisukat - ezúttal is magabiztosan kezdtek, hiszen az első negyedet 4-1-re nyerték, a Honvéd viszont ezt követően átvette az irányítást és a zárónegyedre négygólos előnnyel fordulhatott. A Vasas azonban óriásit hajrázott, 42 másodperccel a vége előtt még kétgólos hátrányban volt, de végül Burián Gergely az utolsó pillanatban egyenlített. Az ötméterespárbajban ugyanakkor a vendégek bizonyultak jobbnak.

Ezzel az eredménnyel a Honvéd életben tartotta továbbjutási reményeit, az eddig százszázalékos Vasasnak viszont el kellett napolnia az ünneplést.

A Vasas egy hét múlva az előző idényben döntős, Erdélyi Balázst foglalkoztató Savonához látogat, míg a Honvéd a görög Apollon Szmirnisz vendége lesz.


Férfi Eurokupa, csoportkör, 4. forduló:

B csoport:
A-Híd VasasPlaket - EPS Honvéd 16-19 (4-1, 1-5, 3-6, 7-3, 1-4) - ötméteresekkel
--------------------------------------------------------------
gólszerzők: Burián 5, Rasovic 4, Batizi 3, Dedovic 2, Zerinváry 1, illetve Vadovics 5, Ekler Zs., Ekler B., Szépfalvi 2-2, Simon, B. Hessels, Sugár, Fejős 1-1


A csoport állása: 1. A-Híd VasasPlaket 10 pont, 2. Savona (olasz) 9, 3. EPS Honvéd 5, 4. Apollon Szmirnisz (görög) 0


korábban:

C csoport:
Waspo Hannover (német) - BVSC-Zugló 12-17 (4-5, 2-5, 3-3, 3-4)
------------------------------------------------------------
a magyar csapat gólszerzői: Csapó, Tátra, Mészáros Cs. 3-3, Gál, Csacsovszky E. 2-2, Bundschuh, Gyárfás, Mészáros M., Csacsovszky A. 1-1


A csoport állása: 1. BVSC-Zugló 9 pont, 2. Primorje Rijeka (horvát) 6, 3. Sabac (szerb) 6, 4. Waspo Hannover 3
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!