Férfi vízilabda Eurokupa - Szoros győzelemmel javított a Budapesti Honvéd

Sport, 2022.10.14

A Budapesti Honvéd péntek este szoros mérkőzésen, egy góllal legyőzte az olasz Telimar Palermo csapatát a férfi vízilabda Eurokupa selejtezőjének első körében, a kranji C csoportban.



Férfi Eurokupa, selejtező, 1. kör, C csoport (Kranj):
Budapesti Honvéd SE-Telimar Palermo (olasz) 12-11 (3-2, 2-5, 5-1, 2-3)

korábban:
Team Strasbourg (francia)-Budapesti Honvéd SE 12-9 (2-1, 2-4, 5-2, 3-2)


A Kőér utcaiak fordulatos meccset vívtak az olaszokkal: az első negyedben mutatott jó játék után a második felvonásban ötször kapituláltak, így hátrányból várták a második félidőt. A harmadik negyedben a magyar együttes dominált, ötször is eredményes volt és csak egy gólt kapott, előnyéből pedig egy találatot megőrzött a végső dudaszóig.

A Honvéd délelőtt a Strasbourgtól kapott ki azok után, hogy csütörtökön 11-7-re legyőzte a spanyol CN Terrassát. A magyar együttes szombaton a házigazda szlovén Triglav Kranj, majd vasárnap a szerb VK Valis gárdájával találkozik még.

A siracusai B csoportban a Szolnoki Dózsa előbb 10-8-ra kikapott a szerb Partizan Beogradtól, majd nyert a francia Pays d'Aix Natation csapata ellen.

A BVSC-Zugló a barcelonai D csoportban 15-12-re legyőzte a görög GS Apollon Szmírniszt csütörtökön, majd pénteken kiütötte a szlovák SKP Kosicét.

A négy csoportból az első négy-négy helyezett jut a következő körbe, míg az ötödik és hatodik az újonnan létrehozott Challenger Kupában folytathatja szereplését.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!