Férfi vízilabda Eurokupa - Vereséggel folytatta szereplését a Budapesti Honvéd

Sport, 2022.10.14

A Budapesti Honvéd pénteken kora délután vereséggel folytatta szereplését a férfi vízilabda Eurokupa selejtezőjének első körében, a kranji C csoportban, miután 12-9-re kikapott a francia Strasbourg csapatától.



Férfi Eurokupa, selejtező, 1. kör, C csoport (Kranj):
Team Strasbourg (francia)-Budapesti Honvéd SE 12-9 (2-1, 2-4, 5-2, 3-2)


A Strasbourg kezdte jobban a mérkőzést, 2-0-ra meglépett, de a magyar együttes a második negyedben fordított (5-3), és minimális előnnyel zárta az első félidőt. A nagyszünet után azonban megtört a lendülete, a francia rivális 5-6-ról 9-6-ra alakította az állást, majd az akkor szerzett előnyéből a találkozó végéig megélt.

Az esti programban az olasz Telimar Palermo lesz a Budapesti Honvéd ellenfele, utóbbi csütörtökön a spanyol CN Terrassa felett aratott 11-7-es győzelemmel kezdte meg szereplését. A magyar együttes szombaton a házigazda szlovén Triglav Kranj, majd vasárnap a szerb VK Valis gárdájával találkozik még.

A szirakúzai B csoportban a Szolnoki Dózsa a szerb Partizan Beogradtól elszenvedett 10-8-as vereséggel mutatkozott be pénteken, míg a BVSC-Zugló a barcelonai D csoportban 15-12-re legyőzte a görög GS Apollon Szmírniszt csütörtökön. A pénteki játéknapon még a Szolnok és a BVSC is játszik majd.

A négy csoportból az első négy-négy helyezett jut a következő körbe, míg az ötödik és hatodik az újonnan létrehozott Challenger Kupában folytathatja szereplését.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!