Férfi vízilabda Európai Szuperkupa - A Vasas nem bírt Zalánkival és a Pro Reccóval

Sport, 2023.11.10

A Bajnokok Ligájában címvédő olasz Pro Recco házigazdaként 18-10-re verte az Eurokupa előző kiírásában győztes Vasast a férfi vízilabda Európai Szuperkupa pénteki mérkőzésén.

A hat gólt szerző Zalánki Gergőt foglalkoztató olasz sztárcsapat sporttörténelmet írt azzal, hogy elsőként sorozatban harmadszor hódította el a trófeát, amelyet összességében már a kilencedik alkalommal szerzett meg.

Ez volt a 21. finálé az első- és a második számú európai kupa győztese között, a BL-címvédői immáron 20-1-re vezetnek. A Vasas 1980, 1985, 1986, 1995 és 2002 után a hatodik Európai Szuperkupáját is elbukta.


Európai Szuperkupa:
Pro Recco (olasz) - A-Híd VasasPlaket 18-10 (3-1, 4-1, 3-5, 8-3)
----------------------------------------------------------------
gól: Zalánki, Cannella 6-6, Kakarisz 2, Hallock, Echenique, Gratta, Presciutti 1-1, illetve Bátori, Randelovic 3-3, Burián 2, Rasovic, Selley-Rauscher 1-1


Ahogyan azt Zalánki Gergő a találkozót megelőzően elárulta, a Recco egyáltalán nem vette félválról az Eurokupa-győztes Vasast. Az olasz csapat maximális koncentrációval ugrott medencébe, a magyar együttesnek így egy-egy lövőhelyzet kidolgozásáért is kőkeményen kellett dolgoznia. A BL-címvédő 3-1-re nyerte az első negyedet, köszönhetően leginkább magyar sztárjának, aki ötméteresből, majd akcióból talált be.

Zalánki után a 2022-es BL-siker alkalmával a nyolcas döntő legértékesebb játékosának választott Giacomo Cannella percei következtek, megszakítás nélkül három góllal segítette a házigazdát, miközben a túloldalon Bátori Bence második találatát is megszerezte. Strahinja Rasovic egy nagyszerű egyéni akció végén szerencsétlenül a kapufát találta el, a lefordulásból pedig Zalánki volt újra eredményes.

A harmadik felvonásban kissé kiengedett az olasz bajnok, a Vasas pedig élt is ezzel a lehetőséggel, így 5-3-mal hozta le ezt a szakaszt, így lőtávolban maradt az utolsó nyolc percre.

A negyedik negyed elején a Recco rövidre zárta a legfontosabb kérdést, az újabb két gólt szerző Zalánki vezérletével hatra növelte a különbséget (13-7), eldöntve ezzel az összecsapást.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!