Férfi vízilabda ob I - Az elmúlt húsz év legjobb eredményével búcsúzna Kemény Kristóf a BVSC-től

Sport, 2024.01.26

Az elmúlt bő húsz év legszebb eredményével szeretne búcsúzni Kemény Kristóf, a férfi vízilabda ob I-ben szereplő BVSC-Zugló vezetőedzője.

A BVSC az alapszakaszt a második helyen zárta, ilyenre 23 éve nem volt példa a klub történetében.

"Azért azt szögezzük le, hogy ez csak egy részeredmény, ezért viszont az elmúlt két-három évben rengeteget dolgoztunk, és sok mindennek kellett úgy összeállnia, hogy sikerüljön" - fogalmazott az M1 aktuális csatornának adott interjúban a tréner, akit az idény végén Varga Dániel vált a kispadon. Hozzátette: a mostani szezonnak kicsit Last Dance jellege van (ezzel a címmel csinált a Netflix dokumentumfilmet Michael Jordan utolsó szezonjáról a Chicago Bullsszal), hiszen az is biztos már, hogy néhány játékos szerződését sem hosszabbítják meg.

Kemény Kristóf elmondta: ő maga is sokat fejlődött az elmúlt időszakban, úgy érzi, ő is hozzá tudott tenni ehhez az eredményhez, és bízik benne, hogy a csapat az elmúlt bő két évtized legjobb eredményét teszi majd le az asztalra az idény végén. Jövőjéről szólva a tréner elmondta: egyelőre nem tud konkrétumokról beszélni, de akár egy külföldi szerepvállalást sem zár ki.

A zuglói klubot hárman is képviselték a horvátországi Európa-bajnokságon a magyar válogatottban, a csapat egyik legjobbja Tátrai Dávid volt, vele kapcsolatban a tréner hangsúlyozta: az elmúlt években több szintet is lépett előre, de még mindig nagyon fiatal.

"Ő egy olyan alapanyag, egy olyan erőforrás, akinek a fizikai adottságaiból, a terhelhetőségéből, a hozzáállásából bármit ki lehet hozni".

A kapus Gyapjas Viktorról szólva Kemény Kristóf úgy vélekedett: hosszú távon megoldást jelenthet majd a jövőben ezen a poszton a nemzeti csapatnál is, de még mindig csak egy tehetségről van szó.

A center Kovács Péter a tréner szerint rászolgált arra, hogy 32 évesen megkapja a lehetőséget a nemzeti csapatban, "elöl és hátul is stabil játékot tud hozni", és bízik benne, hogy ez plusz lelkesedést ad neki karrierjében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!