Férfi vízilabda ob I - Az FTC toronymagas favoritként várja a rajtot - ELŐZETES

Sport, 2023.09.12

Szerdán teljes fordulóval megkezdődik a férfi vízilabda ob I 2023/24-es szezonja, amely különlegesnek számít, ugyanis jövőre lesz 120 éve annak, hogy először megrendezték az élvonalbeli küzdelmeket.

A mostani lesz az ob I 117. kiírása, mivel az első világháború évei alatt három ízben nem rendezték meg a versengést (1914, 1915, 1916), és a 2020-as szezon törlése miatt eddig 115 alkalommal avattak bajnokot.

A mostani idény menetrendje különleges lesz, mivel a januári Európa-bajnokság és a februári világbajnokság miatt két és fél hónapra leállnak a küzdelmek. Így csak 13 fordulóra jut idő, ezt követően felsőházra és alsóházra osztódik a mezőny, és ezen belül játszanak egy kört a csapatok.

A középszakaszba viszik az egymás elleni eredményeket az adott "házban" érdekelt együttesek, és ellentétes pályaválasztói joggal vívják az újabb meccseket (februártól), a felsőházban nyolc, az alsóházban hat fordulót. Ezt követi a rájátszás a szokásos 7 megszerzett pontig az elődöntőkben (illetve a további keresztbejátszásoknál, 5-8., 9-12.), míg a döntőben és a helyezésekért folyó párharcokban két meccset kell nyerni.

A bajnokság favoritja toronymagasan a kilenc világbajnokot és külföldi klasszisokat - mint például a görög Sztilianosz Argiropulosz, a szerb Dusan Mandic, vagy az olasz Edoardo Di Somma - foglalkoztató Ferencváros, amely a Magyar Kupában elért címvédése során már bizonyította, hogy messze a legerősebb csapat a mezőnyben, ráadásul egyedüliként lesz érdekelt a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeiben.

Amennyiben Nyéki Balázs együttese igazolva a papírformát aranyérmes lesz, akkor a Ferencváros története 26. bajnoki elsőségét ünnepelheti, amivel befogja az örökranglistát vezető ősi rivális Újpestet, amely 1930 és 1995 között 26 alkalommal végzett az élen.


Az 1. forduló programja:

szerda:
Szegedi VE-Szolnoki Dózsa Praktiker 17.00
UVSE - BVSC-Zugló 18.00
Pécsi VSK - A-Híd VasasPlaket 19.00
Kaposvári VK - EPS-Honvéd 19.00
Metalcom Szentes - Genesys-OSC Újbuda 19.00
PannErgy-Miskolci VLC - Tigra-ZF-Eger 19.30
FTC-Telekom Waterpolo - KSI 20.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!