Férfi vízilabda ob I - Indul a rájátszás - ELŐZETES

Sport, 2022.04.01

Szombaton megkezdődik az E.ON férfi vízilabda ob I rájátszása, amelynek első fordulójában mindössze egyetlen olyan párharcot rendeznek, amelyben egészen biztosan lesz második mérkőzés is.

A két elődöntőben a tavalyi finálé megismétlése lehet izgalmas, a címvédő Szolnok ugyanis hazai medencében fogadja az OSC-t, amely az alapszakaszban elért eredmények alapján 4-1-re vezet az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharcban. A két csapat múlt szombaton a fővárosban találkozott egymással, akkor 11-11-es döntetlennel ért véget az összecsapás.

A másik ágon az alapszakaszgyőztes Ferencváros ugyancsak 4-1-es előnnyel várja a Vasast, amellyel tavaly decemberben, idegenben ugyan döntetlent játszott, két héttel ezelőtt viszont 11-5-re kiütötte. Így meglepetés lenne, ha a tavalyi bronzérmes zöld-fehérek nem térnének vissza a fináléba.

Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke pénteken az M4 Sport Sporthíradójában arról beszélt, hogy a magyar bajnokság a világ egyik legerősebb pontvadászata, így természetesen változatos és kemény összecsapásokra számít.

A playoff első körében csak az Eger-Miskolc párharc áll úgy (3-3), hogy biztosan rendeznek második mérkőzést is.

Az alapszakasz végén eldőlt, hogy a 13. helyezett Szentes osztályozót játszik ob I/B második helyezettjével, a Debrecen pedig búcsúzik.


A rájátszás programja:

szombat:

elődöntő:
Szolnoki Dózsa-Genesys OSC Újbuda 18.30 (a párharc állása: 1-4)

az 5-8. helyért:
BVSC-Zugló - PVSK-Mecsek Füszért 17.00 (4-1)
Budapesti Honvéd SE-Szegedi VE 19.00 (6-0)

a 9-12. helyért:
Kaposvári VK-UVSE Hunguest Hotels 16.00 (1-4)
Tigra-ZF-Eger - PannErgy-Miskolci VLC 18.00 (3-3)

vasárnap:
FTC-Telekom Waterpolo - A-Híd VasasPlaket 19.00 (4-1)

A párharcok az egyik fél 7. pontjáig tartanak, döntetlennel nem érhet véget a találkozó, ötméteresekkel dől el a három pont sorsa.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!