Férfi vízilabda ob I - Szerb olimpiai bajnokkal erősített a Vasas

Sport, 2023.07.10

Strahinja Rasovic személyében olimpiai bajnokkal erősítette meg keretét a férfi vízilabda ob I-ben legutóbb negyedik A-Híd VasasPlaket.

A klub hétfői közlése szerint a Bajnokok Ligája-győztes szerb játékos - aki egy évre írt alá - júniusban még a Novi Beograd színeiben játszott BL-döntőt, és 14-11-re alulmaradt az olasz Pro Reccóval szemben.

A 31 éves, jobbkezes szélső szülővárosában, Belgrádban kezdett el vízilabdázni, első komoly sikereit a Crvena zvezda színeiben érte el, amellyel 2013-ban Bajnokok Ligáját nyert. 2015 és 2017 között a Barceloneta csapatában pólózott, spanyol bajnokságot és kupát nyerve, majd következett három év Egerben, ahol szintén húzóember volt. Onnan igazolt a Radnicki Kragujevacba, amely első szerb csapatként megnyerte az Adria Ligát és szerb bajnok lett. Rasovic az elmúlt két évet a Novi Beogradban töltötte, a hazai sikerek mellett kétszer is Bajnokok Ligája-döntőt játszva.

A válogatottal 2021-ben ért a csúcsra, amikor Tokióban megnyerte az olimpiát, jelenleg pedig ugyancsak Japánban készül a nemzeti csapattal a fukuokai világbajnokságra.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!