Férfi vízilabda világliga - A polgármester szerint Debrecen minden helyzetben képes a magas színvonalú rendezésre

Sport, 2021.01.06

Csak decemberben kapta a felkérést, de "Debrecen minden helyzetben képes a magas színvonalú rendezésre" - többek között erről beszélt Papp László polgármester a péntektől vasárnapig tartó férfi vízilabda világliga európai selejtezőjét megelőzően.

Papp László a torna szerdai sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy ehhez adott az infrastrukturális háttér és a Debreceni Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársainak köszönhetően a rendezéshez szükséges szakmai tudás is.

A polgármester kiemelte: a tornára több mint kétszázan - játékosok, szakemberek és kísérők - érkeznek, bevételhez juttatva a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került debreceni szállodákat.

Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke hangsúlyozta: a koronavírus-járvány miatt a válogatott tavaly március óta nem játszott mérkőzést, így a világliga végre jó alkalom arra, hogy a szakmai stáb felmérje, hol tart a csapat. Hozzátette, bízik benne, hogy az együttes jó játékot mutat a hétvégén, de - amint azt megjegyezte - a debreceni torna az eredményektől függetlenül is fontos állomás az olimpiai felkészülésben.

A debreceni vízilabdázásról szólva megjegyezte, a városban több száz gyermek játszik, a klubban zajló szakmai munka komoly pillére a sportágnak.

A világliga európai selejtezőjében nyolc válogatott, Horvátország, Montenegró, Franciaország, Görögország, Olaszország, Spanyolország, Szerbia és Magyarország küzd meg egymással. A magyar csapat a pénteki negyeddöntőben az olasszal játszik majd. Amennyiben nyer, szombaton a Horvátország-Montenegró összecsapás győztesével találkozik. A helyosztókat vasárnap rendezik. Erről a tornáról négy csapat szerepelhet majd a június 26. és július 2. között sorra kerülő Szuperdöntőben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!