Férfi vízilabda-vk - Magyar vereség az olaszoktól

Sport, 2023.03.10

A magyar férfi vízilabda-válogatott 9-8-ra kikapott pénteken a világbajnoki ezüstérmes olasz csapattól a zágrábi világkupa-selejtező második fordulójában.



Eredmény, selejtező (Zágráb), 2. forduló:
Olaszország-Magyarország 9-8 (2-2, 2-2, 5-2, 0-2)
-------------------------------------------------
a magyar csapat gólszerzői: Vigvári Ve., Burián 2-2, Manhercz, Vismeg, Vámos, Angyal 1-1


Két és fél perc játék után Manhercz Krisztián emberelőnyös góljával a magyarok kerültek előnybe, de az olaszok hamar fordítottak. Az első játékrészt Vismeg Zsombor találata zárta le, az újonc 1:40 perccel a vége előtt lőtt balról a jobb kapufa tövéhez (2-2).

A második negyed elején Vigvári Vendel használta ki, hogy az olaszok lemaradtak, majd ugyanő ötméteresből volt eredményes. Ezt követően a bírók több kontrafaultot fújtak, és mivel elmaradtak a további magyar gólok, az olaszok előbb szépítettek, majd emberelőnyből egyenlítettek (4-4).

A harmadik nyolc perc elején Lorenzo Bruni centerből lőtt szép gólt, ezzel már ismét az olaszoknál volt az előny, majd kidolgozott akció végén az egyedül maradt Burián Gergely egyenlített, az újabb olasz találatra pedig Vámos Márton válaszolt távoli bombával. Csakhamar ismét az ellenfél került előnybe, majd a magyarok jó darabig nem tudtak a kapuba találni, még emberelőnyből sem, az olaszok pedig 1:18-cal a vége előtt ötméteresből növelték a különbséget, azután pedig egy távoli ejtés is pontos volt (6-9).

Az utolsó szakaszban három és fél perc elteltével emberelőnyben, szép passzolgatás után Angyal Dániel húzta be közelről a labdát a kapuba, az ötödik perc végén pedig, ugyancsak fórban, Burián lőtt látványos gólt. Nem sokkal a vége előtt megvolt a lehetőség az egyenlítésre egy újabb olasz kiállítással, de Vigvári kezéről lesodorták a labdát, a maradék időben pedig már nem esett gól (8-9).

A zágrábi tornán a magyarok szombaton a japánokkal, hétfőn az amerikaiakkal, kedden pedig az Európa-bajnok horvátokkal találkoznak. Mivel a sorozat döntőjének Los Angeles ad otthont, így az amerikaiak automatikusan továbbjutók, mellettük a csoport két legjobb csapata szerepelhet a végjátékban.


Szerdán játszották:
Magyarország-Franciaország 10-6 (2-3, 4-1, 1-1, 3-1)



A csoport állása: 1. Horvátország 6 pont (28-21), 2. Olaszország 6 (22-15), 3. Magyarország 3 (18-15), 4. Egyesült Államok 3 (27-27), 5. Japán 0 (18-26), 6. Franciaország 0 (13-22)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!