Férfi vízilabda vk - Varga Zsolt: a lényeg, hogy játsszunk három jó mérkőzést

Sport, 2023.06.30

Varga Zsolt, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint jelenleg az a legfontosabb a csapat számára, hogy játsszon három jó mérkőzést a világkupa pénteken (ma) kezdődő, Los Angeles-i szuperdöntőjén.

A magyar szövetség pénteki hírleveléből kiderült, az első meccsét a görögök ellen közép-európai idő szerint szombat hajnali 2 órától vívó, címvédő magyarok "éppen csak betoppantak" a szuperdöntőre, ugyanis a nemzeti csapatnak két hét múlva már a fukuokai világbajnokságon kell helyt állnia, a szakvezetés pedig nem szerette volna a játékosokat két ekkora akklimatizálódással megterhelni ilyen rövid idő alatt.

"Nagyon jó helyen vagyunk, az egyetemi város pedig kifejezetten érdekes hely" - adott rövid helyzetjelentést Varga Zsolt szövetségi kapitány. "Hosszú volt az út, igazából azok jártak jól, akik a gépen megállták alvás nélkül, mert ők az itteni éjszaka tudtak hosszabban pihenni, bár ettől még szinte mindenki hajnal négy-öt táján ébredt fel."

A szakember kifejtette, első riválisuk már hétfő óta Los Angelesben készül, ugyanakkor a többség a magyarok módszerét követte, és csak hét közepén érkezett meg a viadalnak otthon adó Kaliforniai Egyetemre.

"Ez bárhogy elsülhet, jó és kevésbé jó irányba is, de a világbajnokság a fontos, most itt csak az a lényeg, hogy játsszunk három jó mérkőzést" - közölte a kapitány. "Valahogy le akarjuk gyűrni a görögöket, ez azért elsődleges cél. Otthon még komoly terhelést kaptak a játékosok, most viszont részben az utazás hosszúsága és az itteni szűkösebb lehetőségek miatt sem folytatódik a kemény készülés, részben meg azért, hogy a játék mégiscsak tudjon fejlődni. Ez megint csak lényeges, szeretném látni, hogy napról napra lépünk előre."

A tornán a pénzdíj és a végső győzelem mellett két 2024-es világbajnoki kvóta is a tét.


A magyar válogatott vk-kerete:

--------------------------------

kapusok:
Lévai Márton (Genesys OSC Újbuda), Vogel Soma (FTC Telekom)

mezőnyjátékosok:
Angyal Dániel (Genesys OSC Újbuda), Fekete Gergő (FTC Telekom), Jansik Szilárd (FTC Telekom), Konarik Ákos (A-HÍD Vasas), Manhercz Krisztián (Genesys OSC Újbuda), Molnár Erik (FTC Telekom), Nagy Ádám (FTC Telekom), Német Toni (FTC Telekom), Vámos Márton (Olimpiakosz, görög), Varga Dénes (FTC Telekom), Vigvári Vendel (FTC Telekom), Vigvári Vince (Genesys OSC Újbuda), Zalánki Gergő (Pro Recco, olasz)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!