TV műsor

Fiatal játékosokkal vág neki a szezonnak a Békéscsaba női röplabdacsapata

Sport, 2019.10.09

Fiatal, főként hazai nevelésű játékosokkal kezdi szombaton a szezont a legutóbbi bronzérmes Békéscsabai Röplabda Sport Egyesület, amely a női Extraliga mellett a Magyar és a Challange Kupában indul.

A békéscsabai városházán tartott szerdai sajtótájékoztatón Baran Ádám klubelnök kifejtette, a gárda átlagéletkora 21 év, és mindössze három légiós van a keretben: az amerikai Ashley Evans, valamint a horvát Karla Claric és Barbara Dapic.

Sokan távoztak, a menedzsmentben is voltak változások, de soha ilyen egységes nem volt még a klub - fogalmazott Baran Ádám, hozzátéve, a válogatott Molcsányi Rita újabb két szezonra aláírt.

A klub az idei szezonra közel négyszáz bérletet értékesített már, "ez minden rekordot megdöntött" - jelentette ki az egyesület vezetője.

Elmondta, szombaton kezdik az Extraliga-szereplést hazai pályán az MTK ellen. A ligában e két csapat mellett a Vasas, a Nyíregyháza, az Újpest, a Kaposvár, a Jászberény és a Haladás játszik, a klubelnök szakírók véleményét idézve azt mondta, minden idők legerősebb női röplabda-bajnokságára készülnek.

A Magyar Kupában a békéscsabaiak októberben a Diósgyőrrel találkoznak, míg a Challange Kupában decemberben győzni szeretnének Rigában, majd itthon kiharcolni a továbbjutást - tette hozzá.

Baran Ádám az MTI esélyeket latolgató kérdésére azt válaszolta, bár a keret még nem végleges, "számolni kell velünk, messzire fog jutni ez a fiatal csapat".

Vasja Samec Lipicer, a gárda szlovén vezetőedzője közölte, hisz a fiatalokban, de biztos abban, hogy időnként hullámzó lesz a teljesítményük, és mindent nem fognak megnyerni.

A békéscsabai születésű Molcsányi Rita a sajtótájékoztatón elmondta, kemény felkészülésen vannak túl, a csapat jól összeszokott, az újak gyorsan beilleszkedtek, és nagyon örülnek annak, hogy az első tétmérkőzést hazai pályán, a szurkolók biztatása mellett játszhatják.

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere kifejtette, jól haladnak a Békéscsabai Röplabda Akadémia kivitelezési munkái, a projektre a kormány a Modern Városok Program keretében közel kétmilliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosított.

Ezzel kapcsolatban Baran Ádám elárulta, tartható a 2020. március 16-ra tervezett átadó. És bár Európa legnagyobb röplabda-utánpótlásprojektje készül, a döntéshozók támogatják őket abban, hogy készítsék elő az akadémia második ütemét is - közölte.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!