Fodor Milán még nem tudja, mikor bokszolhat az olimpiai kvótáért

Sport, 2020.10.22

Fodor Milán, a magyar ökölvívó-válogatott váltósúlyú versenyzője továbbra sem tudja, mikor folytatódik az európai olimpiai kvalifikációs viadal, amelyet márciusban a koronavírus-járvány miatt szakítottak félbe.

A Vasas SC sportolója jól kezdte a londoni tornát, hiszen március 15-én elbúcsúztatta észt ellenfelét a 63 kilogrammos súlycsoportban. Két nappal később a lengyel Damian Durkacz legyőzése olimpiai kvótát jelentett volna számára, ám a szervezők a világjárvány miatt félbeszakították a viadalt.

Fodor csütörtökön az M1 aktuális csatornán úgy fogalmazott, nagyon jó formában volt, ezért nagyon jó lett volna, ha folytathatja szereplését, most viszont arra törekszik, hogy azt a csúcsformát átmentse jövő tavaszra.

Hozzátette, egyelőre ő sem tudja, pontosan mikor folytatódnak a küzdelmek, de szerinte ugyanúgy valamelyik angliai város lesz a helyszín, mint idén.

Fodor szerint voltak kisebb hibái, azokat ki tudta javítani, másrészt alaposan fel tud készülni lengyel ellenfeléből.

"Már ismerem minden mozdulatát, nagyjából tisztában vagyunk vele, mi a stílusa, de igazából ott fog eldőlni az első percben, hogy mit akar bokszolni" - magyarázta.

Az ökölvívónak a márciusi hazaérkezés után két hetet karanténban kellett töltenie, azóta folyamatosan edz, előbb alapozó jellegű, erőnlétfejlesztő munkát végzett, majd elkezdett az országos bajnokságra készülni, amelyet jövő héten Győrben rendeznek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!