Forbes - Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló

Sport, 2020.07.02

A Forbes magazin magyar kiadásának felmérése alapján továbbra is, immár hatodik éve a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló.

Vizes vb - Úszás - Hosszú Katinka aranyérmes 200 méter vegyesen A szaklap listáján egy másik úszó, a világbajnok és világcsúcstartó Milák Kristóf áll a második helyen, míg a harmadik Gulácsi Péter, a Bundesligában harmadik, Bajnokok Ligája-szereplő RB Leipzig labdarúgócsapatának magyar válogatott hálóőre.

A legjobb 25 között hat úszó és öt futballista van. Hosszú mellett további öt olimpiai bajnok szerepel a listán: a rövidpályás gyorskorcsolyázó Liu testvérek, a kardvívó Szilágyi Áron, a kajakos Kozák Danuta és vízilabdázó Varga Dénes.

A magazin a lista felállításának módszertanával kapcsolatban megjegyezte, az elfoglalt helyezés a sportolók eredményei mellett a pénztermelési képességüket mutatja meg, ki mennyire építi jól a márkáját, és mennyire képes kihasználni az abban rejlő üzleti lehetőségeket.

A helyezést adó értékelésben 40 százalékkal súlyozták a sporteredményeket, illetve az adott sportág népszerűségét, üzleti potenciálját, 25 százalékot adott a közösségi média (mennyire erős influenszer valaki), 15 százalékot a hírteljesítmény, 15 százalékot a legnagyobb, sportszponzorációban aktív hirdetők értékelése, és öt százalékban számított, kinek hány aktív éve lehet még hátra (minél több, annál magasabb pontszámot kaptak).

A sporteredményeknél a hazai és nemzetközi eredményekhez egy sportági szorzót társítottak, utóbbit az adott sportág nézettsége, az elérhető pénzdíjak és keresetek, valamint csapatsportoknál a klubtornák pénzdíjazása alapján határozták meg.


A legértékesebb sportolók:
1. Hosszú Katinka (úszó) 76,3 pont
2. Milák Kristóf (úszó) 50,7
3. Gulácsi Péter (labdarúgó) 50,5
4. Szoboszlai Dominik (labdarúgó) 43,5
5. Michelisz Norbert (autóversenyző) 34,2
6. Kapás Boglárka (úszó) 34
7. Dzsudzsák Balázs (labdarúgó) 33,9
8. Willi Orbán (labdarúgó) 33,7
9. Liu Shaolin Sándor (rövidpályás gyorskorcsolyázó) 30,8
10. Liu Shaoang (rövidpályás gyorskorcsolyázó) 30,5
(MTI)

Címkék

Hosszú Katinka
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!