Forma-1 - A Haas árult el elsőként részleteket az idei versenyautójáról

Sport, 2022.02.04

A Forma-1-es világbajnokságban szereplő istállók közül elsőként a Haas adott ízelítőt pénteken abból, hogyan fog kinézni az idei versenyautója.

A vb-sorozat hivatalos honlapján látható fotókon digitális verzióban csodálható meg a tavalyi konstruktőri pontverseny utolsó helyén végzett csapat új autója, amely még minden bizonnyal sok tekintetben eltér attól, amelyet a valóságban láthatnak majd a szurkolók. A festés ugyanakkor javarészt a 2021-essel azonos, megmaradt a fehér alapszín, valamint a kék és piros csíkozás az orosz főszponzor logójára utalva.

Az istállók ilyenkor még nem szokták megmutatni az összes fejlesztésüket, élesben a február 23. és 25. között sorra kerülő barcelonai kollektív teszten lesz látható az egyesült államokbeli csapat idei versenygépe, amely a VF-22 kódjelzést kapta.

A Haasnál - amely az előző szezont teljes egészében feláldozta a 2022-es fejlesztések oltárán - marad a tavalyi versenyzőpáros, a német Mick Schumacher, valamint az orosz Nyikita Mazepin.

A 2021-ről idénre halasztott szabálymódosítások miatt a legtöbb csapat komoly átalakításokat hajtott végre a versenyautóján, így egyelőre az erőviszonyok is kérdésesek.

A rekordhosszúságú, 23 futamból álló vb-sorozat március 18-20-án kezdődik a Bahreini Nagydíj hétvégéjével, a mezőny pedig július utolsó napjaiban látogat a Hungaroringre.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!