Gálával emlékeztek a wing tsun négy évtizedére

Sport, 2024.04.14

Az élet egy nagy küzdelem, és ebben a küzdelemben nekünk, akik a harcművészeteket gyakoroljuk, fizikailag és lelkileg is sokat jelent a wing tsun kungfu" - mondta Simicskó István a sportág 40. évfordulója alkalmából rendezett vasárnapi gálán.

Gálával emlékeztek a wing tsun négy évtizedére Zsúfolásig megtelt az Óbudai Kulturális Központ színházterme vasárnap délután a wing tsun kungfu 40. évfordulója alkalmából rendezett gálán. A sportágat gyakorlók mellett nagyon sok érdeklődő volt kíváncsi az eseményre, és hogy személyesen találkozhasson a 77 éves Leung Ting 10. fokozatú nagymesterrel, a Wing Tsun Világszövetség elnökével, valamint Máday Norbert 10. fokozatú nagymesterrel, a sportág kelet-európai meghonosítójával és vezetőjével.

"Ha valaki felépít egy iskolát a sportág szülőföldjétől, Kínától távol, Kelet-Európában, itt Magyarországon, az tiszteletre méltó tett. Hálás vagyok Máday Norbertnek, hogy létrehozta ezt a közösséget, amelynek 1993 ősze óta vagyok a tagja. Akkor jöttem le az első edzésre, és rabul ejtett a sportág. Máday Norbert mester sok-sok mestert tanított meg a sportágra, mert az igazi mester tanít is" - mondta beszédében Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője.

A negyven évet felidéző beszédek és videófelvételek után a sportág szépségeit bemutató gála következett. A sportág egyik formagyakorlatának bemutatásában részt vett Simicskó István is.

"Kiemelt esemény a mai, hiszen most ünnepeljük a wing tsun negyvenedik évfordulóját, valamint azt, hogy tizedik mesterfokozatot kapott Máday Norbert, aki Magyarországon meghonosította ezt a sportot. A tizedik fokozat a csúcs, és óriási dolog, hogy egy magyar elérte ezt, hiszen Kínában és a világon sincsenek sokan, akik ezzel büszkélkedhetnek - mondta az MTI-nek Simicskó István.

Hozzátette: "az ünnep keretén belül szombaton két edzés is volt, délelőtt és délután is két és fél-három óra, a délelőttit én is végigcsináltam. Sok fiatal és diák is részt vett rajta, eljöttek Leung Ting nagymester kelet-európai tanítványai is. Én harminc éve gyakorlom ezt a sportágat, ötödik mesterfokozattal rendelkezem. Az idők során az életem részévé vált, rendszeresen gyakorlom. Ez egy végtelen utazás, mindig lehet valami újat tanulni".
(MTI)

Galériánk

Gálával emlékeztek a wing tsun négy évtizedére Gálával emlékeztek a wing tsun négy évtizedére Gálával emlékeztek a wing tsun négy évtizedére
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!