Gazdag Dániel szinte biztosan a Philadelphia Union játékosa marad

Sport, 2024.02.09

Gazdag Dániel úgy fogalmazott: 99 százalékig biztos, hogy a következő szezonban is az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Philadelphia Unionban játszik.

Január végén Dusan Vasiljevic, a válogatott támadó középpályás menedzsere elárulta, hogy négy angol csapat, köztük egy Premier League-ben érdekelt együttes is érdeklődik Gazdag iránt, akit Törökországból is kerestek.

"Lassan 28 éves koromra megtanultam, ha folyamatosan az átigazolásokkal foglalkozom, akkor nem tudok a játékra koncentrálni. A családommal együtt jól érezzük magunkat Philadelphiában, soha nem mond, hogy soha, de 99 százalék, hogy itt leszek idén is és ezzel teljesen boldogok vagyunk" - nyilatkozott az M1 aktuális csatornának.

Gazdag 2021 májusában igazolt az MLS-be, azóta 114 mérkőzésen 51 gólt szerzett az Unionban, amellyel a közelmúltban 2025 végéig meghosszabbította a szerződését.

A magyar válogatott csütörtökön Németországgal, Hollandiával és Bosznia-Hercegovinával került azonos csoportba a Nemzetek Ligája. Gazdag elmondta, várható volt, hogy az A divízióban nem kaphatnak egyszerű ellenfeleket.

"A németekkel mondhatni már megszokottan egy csoportba kerültünk, a hollandoknak kifejezetten örülök, régen játszott ellenük a válogatott, és a bosnyákokat sem szabad lebecsülnünk, de ellenük azért hozni kell a pontokat" - összegzett a 23-szoros válogatott játékos.

Hozzátette, szeretnék begyógyítani a tíz évvel ezelőtti, amszterdami 8-1-es pofon okozta sebeket.

"Jó lenne ezt most kicsit jóvá tenni" - utalt a magyar válogatott történetének egyik legsúlyosabb vereségére.

Leszögezte, a legfőbb cél a bennmaradás a legerősebb divízióban, de nem szabad lebecsülni önmagukat.

"Úgy megyünk neki a Nemzetek Ligájának, hogy akár az első helyért is harcolhatunk" - szögezte le.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!