Gerendás György számára a családot, a hitvallást jelenti a Ferencváros

Sport, 2024.02.29

A szezon végén visszavonuló Gerendás György arra a legbüszkébb, hogy játékosként és edzőként is ki tudta magából hozni a maximumot, egyúttal szeretne szépen búcsúzni a Ferencváros női vízilabdacsapatától.

"Az FTC a családot, a hitvallást jelenti számomra. Apukám is így jött világra és általa én is. Akkor is fradistának éreztem magam, amikor más klubnál dolgoztam" - mondta az M1 aktuális csatornának adott interjúban a 70. életévét múlt pénteken betöltő szakember. "Amikor tíz éve vezetőként visszatértem, egy épülési folyamatban segítettem, hiszen akkor még a férfi csapat sem volt annyira jó, a női pedig nem is létezett".

A játékosként olimpiai és Európa-bajnok tréner a pályafutására visszatekintve úgy fogalmazott, nem szupertehetség volt, hanem egy jó játékos, ezért arra a legbüszkébb, hogy ki tudta magából hozni a maximumot.

"Szeretnénk megnyerni a bajnokságot, de nem akarom ezzel stresszelni magamat, akkor se leszek kevesebb, ha nem sikerül. Tanulni kell a tavalyi évből, azaz fontos az alapszakasz, de a fontosságát nem szabad eltúlozni. Nekünk a rájátszásra kell felkészülni" - mondta Gerendás György arra utalva, hogy tanítványai egy éve megnyerték az alapszakaszt, azonban végül csak bronzérmesként zártak.

Gerendás hozzátette, Tóth-Csabai Dóra és Kuna Szonja kivételével nem voltak bajnokok a játékosai, a többieknek még nagyobb siker lenne az aranyérem, mint neki.

Leimeter Dóra arról beszélt, hogy hatan, akik a világbajnoki ezüstérmes válogatottban szerepeltek, szeretnék az ottani csapategységet a Ferencvárosban is kamatoztatni, vízbe vinni a magabiztosságot és azt átragasztani a többiekre.

"A tavalyi alapszakaszból okulva továbbra is nagy a meló, majd csak a rájátszásban könnyítünk az edzésmunkán. A védekezés stabilitásán dolgozunk" - mondta a 27 éves játékos, aki szerint a bajnoki aranyérem a cél, de elsőként döntőbe kell majd jutni.

A kapus Neszmély Boglárka kiemelte, nagyon nemes célokért küzdenek, mert nemcsak saját maguk, hanem a klub első bajnoki címét szeretnék megszerezni, ehhez szerinte az kell, hogy ne remegjen meg a kezük és a csapatkohézió jó legyen.

A Ferencváros női vízilabdázói nyolc győzelemmel és egy vereséggel vezetik a bajnokság alapszakaszát.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!