Graca: Magyarország visszatért a nemzetközi röplabdázás térképére

Sport, 2023.08.28

Budapestre látogatott Ary S. Graca, a Nemzetközi Röplabda Szövetség (FIVB) elnöke, aki dicsérte a sportág magyarországi fejlődését.

A magyar szövetség (MRSZ) közösségi oldalának hétfői beszámolója szerint a brazil sportvezető úgy érzi, Magyarország visszatért a nemzetközi röplabdázás térképére, a női válogatott állandó Eb-szereplése mellett strandröplabdában is egyre sikeresebbek a magyar sportolók, illetve a férfi válogatott nyári Európa-liga szereplése is bizakodásra ad okot.

A nyolcvanéves Gracát a Magyar Röplabda Szövetség képviseletében Bögöly Gyula elnök, Tálos Péter elnökségi tag és Ludvig Zsolt főtitkár fogadta. A megbeszélésen elhangzott, hogy a két szervezet között az utóbbi időben még szorosabb lett az együttműködés, mivel Magyarország - Horvátországgal közösen - egy sikeres korosztályos világbajnokságnak adott otthont. Emellett a felek egyeztettek arról, hogyan lehetne további fejlődést elérni a magyar terem- és strandröplabdázás területén.

Bögöly Gyula megemlítette, hogy nagy megtiszteltetés a FIVB első emberének budapesti látogatása, melynek során sikerült fontos kérdésekben eredményes egyeztetést folytatni. Hozzátette, a korábbi nehéz időszak után sokat fejlődött a magyar röplabdázás, elsősorban a magyar kormány támogatásának, valamint az európai (CEV) és a nemzetközi szövetséggel való együttműködésnek is köszönhetően, de további előrelépésre van szükség mind a terem-, mind a strandröplabdázás területén.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!