Gulácsi Péter lett az RB Leipzig csapatkapitánya

Sport, 2021.09.09

    Lipcse, 2021. szeptember 9., csütörtök (MTI/dpa) - Gulácsi Péter lett a német labdarúgó-bajnokságban és a Bajnokok Ligájában szereplő RB Leipzig csapatkapitánya.

A lipcsei klub csütörtöki bejelentése szerint Jesse Marsch vezetőedző és a szakmai stáb döntése, hogy a magyar válogatott kapus lett a Bayern Münchenhez igazolt Marcel Sabitzer utódja.

"Teljes mértékben elismert a csapaton belül, utat mutat a többieknek, és az együttes egyik szóvivője" - mondta Marsch az új csapatkapitányról.

A 31 éves futballista - aki eddig csapatkapitány-helyettes volt - úgy fogalmazott, nagy megtiszteltetés és nagy felelősség is számára az új tisztség. Helyettese Kevin Kampl és a szintén magyar válogatott Willi Orbán lett.

Gulácsi 2015 óta játszik az RB Leipzigben, jelenlegi szerződése 2025-ig szól. Csapatához szombaton éppen a bajnoki címvédő Bayern München látogat. Bár a kapust vasárnap az 1-0-ra elveszített albán-magyar világbajnoki selejtező szünetében kisebb sérülés miatt le kellett cserélni, edzője elmondása szerint a Bayern ellen ismét ő védheti a lipcseiek hálóját.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!