Gyalogló vb - Egy magyar páros indul az olimpiai kvótáért

Sport, 2024.04.19

A Venyercsán Bence, Récsei Rita páros indul az olimpiai részvételért a vasárnap Antalyában sorra kerülő gyalogló-világbajnokság keretében rendezendő kvalifikációs versenyen.

A vegyes váltóban a maratoni távot kell teljesíteni, oly módon, hogy előbb a férfi gyalogló megy valamivel több mint 10 kilométert, majd következik a női versenyző, aztán még egyszer váltják egymást.

Párizsban 25 váltó állhat rajthoz az újfajta lebonyolítású versenyen, ebből három hely már foglalt a legjobbak számára. A vb-n így 22 hely talál gazdára, de az első ötben végző országok B csapatot is nevezhetnek a játékokra. Ami azt jelenti, hogy az első 17 között kell végezni az olimpiai részvételért.

A Venyercsán, Récsei kettős mellett a Helebrandt Máté, Spiller Tiziana duó is indult volna a vb-n, de Helebrandt sérülése miatt erre nem kerül sor. A 20 km-es egyéni versenyben Spiller és az U20-as Kovács Alexandra áll rajthoz.

A magyar gyaloglók közül az Eb-bronzérmes Madarász Viktória és Helebrandt Máté áll jelenleg olimpiai kvótát érő helyen a 20 kilométeres ranglistán.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!