Gyulai Memorial - Olimpiai bajnokok sora Székesfehérváron

Sport, 2021.07.05

Leendő tokiói aranyérmesek fognak rajthoz állni Székesfehérváron hétfőn (ma) és kedden a 11. alkalommal sorra kerülő Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon - jelentette ki a szervezőbizottság elnöke hétfőn, az eseményt felvezető sajtótájékoztatón.

Deutsch Péter hangsúlyozta, hogy olimpiai bajnokok is rekortánra lépnek a Gyulai Memorialon, amelyet közönség előtt rendeznek. Mint mondta, kiváló eredményekben bíznak, a megszokott 3-7 helyett ezúttal 25 magyar versenyző indul.

Spiriev Attila sportigazgató közölte, hogy 45 ország atlétái találhatók a "brutálisan erős" mezőnyben. Úgy vélte, a számok közül is kiemelkedik a női és férfi 100 méter, illetve a női és férfi 400 méter.

Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere hangsúlyozta, hogy a város életében kiemelkedő rendezvény a Gyulai Memorial, amely nagy marketingértékkel bír. Hozzátette: nyolcadik alkalommal látják vendégül a világ atlétikájának élvonalát.

A női indulók között lesz a jamaicai Shelly-Ann Fraser-Pryce, aki minden idők második leggyorsabb női sprintere, a szintén jamaicai Elaine Thompson, a 100 és 200 méter olimpiai címvédője, a 200 méter kétszeres világbajnoka, a holland Dafne Schippers, a 400 méter bahamai olimpiai bajnoka, Shaunae Miller-Uibo, valamint a kalapácsvetés női világcsúcstartója, a lengyel Anita Wlodarczyk.

A férfiaknák rajthoz áll a 60 méteres gátfutás amerikai világcsúcstartója, Grant Holloway, a 100 méteren olimpiai bajnok, négyszeres világbajnok amerikai Justin Gatlin, a 400 méter világbajnoki címvédője, az amerikai Steven Gardiner, a 400 méter világcsúcstartója, olimpiai és kétszeres világbajnoka, a dél-afrikai Wayde van Niekerk, a diszkoszvetés olimpiai címvédője, a német Christoph Harting, illetve kalapácsvetésben a legutóbbi négy világbajnokság győztes lengyel Pawel Fajdek.

Az első napon a férfi és a női kalapácsvetést rendezik meg, kedden a program 15.30-kor kezdődik a női gerelyhajítással.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!