Hanga: szerencsém van, hogy Gasol mellett játszhatok

Sport, 2021.03.26

Hanga Ádám szerencsésnek érzi magát, hogy a Barcelonában együtt játszhat a klubhoz frissen csatlakozott klasszis kosárlabdázóval, Pau Gasollal.

A Spanyol Kupa-győztes, az európai férfi kosárlabdaklubok rangsorát vezető Barcelona magyar játékosa a közmédiának annak apropóján nyilatkozott, hogy felajánlotta a kupadöntőben viselt mezét és cipőjét jótékonysági licitre egy 25. héten, extrém koraszülötten világra jött kislány megsegítésére.

"Fontos dolog, hogy mi sportolók az ilyen kezdeményezések, helyzetek, sorsok, történetek mellett kiálljunk. Remélem, tudok segíteni így is Pannikának, hogy a rehabilitációja és műtétje minél sikeresebb legyen." - fogalmazott Hanga.

Kiemelte: édesapaként is örül, hogy segítséget nyújthat, hogy áprilisban Barcelonában sor kerülhessen arra a műtétre, amely segíthet a kislánynak teljesebb életet élni, segédeszközök nélkül.

Az interjúban elárulta, már megkezdte közös edzéseit a csapattal a friss igazolás Pau Gasol.

"Tegnap viccelődtünk a srácokkal, hogy úgy éreztük magunkat az edzésen, mintha kadet játékosok ellen játszana. Annak ellenére, hogy negyven esztendős és két éve nem játszott hivatalos meccset, nagyon jó formában van" - mondta az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) két bajnoki címet begyűjtött, világ- és Európa-bajnok spanyol kiválóságról, aki 2019 óta bokaproblémái miatt nem lépett pályára.

"Minden egyes közös pillanatot megpróbálok kiélvezni, és tanulni tőle nap mint nap. Óriási szerencsém van, hogy egy ilyen játékos mellett játszhatok" - szögezte le Hanga.

A magyar válogatott 31 esztendős kosarasa kifejtette: a szezon legfontosabb, döntő része előtt a bajnokságban fej fej mellett haladnak a Real Madriddal, az Euroligában pedig pénteken (ma) este az Alba Berlin ellen bebiztosíthatják elsőségüket az alapszakaszban. Fő céljuk, hogy megnyerjék mindkét sorozatot.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!