Harminc súlycsoport 172 birkózója szerepelt az ob-n

Sport, 2021.08.28

Harminc súlycsoport 172 birkózójának részvételével rendezte meg a felnőtt országos bajnokságot a Budapesti Honvéd Sportegyesület a csepeli Kozma István Magyar Birkózó Akadémián.

A mindhárom szakágat felvonultató bajnokságon a tokiói olimpikonok pihenőjük alatt csak a lelátón foglaltak helyet, azonban világ- és Európa-bajnoki érmesből így sem volt hiány, hiszen szőnyegre lépett Galambos Ramóna, Németh Zsanett, Ligeti Dániel, Szabó László, Torba Erik és Szilvássy Erik is.

Utóbbi kettőt leszámítva mindannyian bajnokok is lettek súlycsoportjukban - számolt be a magyar szövetség szombati hírlevele. A verseny egyik legérdekeltebb kategóriájában, a kötöttfogású 87 kilogrammban az olimpiai ezüstérmes Lőrincz Viktor távollétében a junior világ- és Európa-bajnok, szintén honvédos Takács István a felnőtt Eb-bronzérmes Szilvássy Eriket, valamint a junior Eb-ezüstérmes Losonczi Dávidot is legyőzve első helyezett lett.

Az aranyérmekből végül a legtöbbet - szám szerint hatot - az Újpest szerezte, a csapatpontversenyeket tekintve a rendező BHSE ért el kimagasló eredményt, hiszen a nőknél és a kötöttfogású férfiaknál is első lett. Szabadfogásban a Vasas végzett az élen.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!