Három férfi és négy női magyar klub indul az európai röplabdakupákban

Sport, 2023.07.05

A férfiaknál három, a nőknél négy magyar klub nevezett az európai röplabdakupák 2023/24-es idényére.

Az európai szövetség (CEV) tájékoztatása szerint a férfiaknál a magyar bajnok Kaposvár a Bajnokok Ligája selejtezőjében indul, míg a kupagyőztes Pénzügyőr SE és a bajnoki ezüstérmes MÁV Előre a harmadik számú sorozatba, a Challenge Kupába adta be a jelentkezését.

A nőknél a bajnok és kupagyőztes Vasas Óbudánál már korábban közölték, hogy főtáblások lesznek a BL-ben, mellettük a mindkét magyar sorozatban ezüstérmes Swietelsky-Békéscsaba és a Extraligában harmadik Szent Benedek RA a CEV Kupában, a bajnoki negyedik Fatum-Nyíregyháza pedig a Challenge Kupában indul.

A CEV honlapjára felkerült dokumentumból az is kiderül, hogy a Vasas a negyedik kalapból várja majd a BL-főtábla sorsolását, míg a kaposvári férficsapat 13 riválissal szemben, csoportkörös rendszerben próbálhatja meg kivívni a főtáblára kerülést. Az első selejtezőkörben a két négy- és két háromcsapatos csoportból kettő-kettő jut tovább, majd a második körben kialakított két négyes csoport győztesei jutnak fel a húszcsapatos főtáblára.

A BL-selejtező, valamint a többi sorozat sorsolását július 19-én rendezik Luxembourgban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!