TV műsor

Három Nemzet Torna - Egygólos vereség az osztrákokkal szemben

Sport, 2021.04.15

A magyar férfi jégkorong-válogatott 1-0-ra kikapott az osztrák csapattól a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban zajló Három Nemzet Torna első játéknapján, csütörtökön.

Hatalmas iram jellemezte az első harmadot, alig volt játékmegszakítás. A hazaiak több helyzetet dolgoztak ki, ám ezek - akárcsak egy emberelőny, amelyet szándékos kapueltolásért kapott az osztrák hálóőr, Alexander Schmidt - kimaradtak, egyszer pedig a kapuvas "mentett".

A folytatásban főleg a vendégek veszélyeztettek, ám hősiesen sikerült egy négyperces emberhátrányt kivédekezni. A szünet előtti hajrában az amerikai egyetemi bajnokságban játszó Papp Kristóf - a keret egyetlen légiósa - korongot veszített saját harmadban, Ramon Schnetzer az ellopott korongot Rajna Miklós lábai között ütötte a kapuba.

A záró játékrész Terbócs István áthúzódó kiállításával indult, majd Bartalis István is kiült, de nem esett gól. Később Garát Zsombor megsérült, lábát húzva kísérték be a öltözőbe. A hajrában Terbócs hatalmas lövése csattant a kapuvason, és akkor sem sikerült egyenlíteni, amikor Rajna helyett mezőnyjátékos jött a jégre. Schmidt élete első felnőtt válogatott meccsén nem kapott gólt.

Sean Simpson szövetségi kapitány együttese - amely szombaton az elit-vb-re készülő fehéroroszokkal találkozik - már az augusztusi olimpiai selejtezőre hangol, mivel a koronavírus-járvány miatt törölték divízió I/A-világbajnokságot.Három Nemzet Torna, 1. nap:
Magyarország-Ausztria 0-1 (0-0, 0-1, 0-0)
-----------------------------------------
gólszerző: Schnetzer (39.)


A további program:
péntek: Ausztria-Fehéroroszország 17.00
szombat: Magyarország-Fehéroroszország 16.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!