Háromnapos muaythai edzői szemináriumot tartottak Budapesten

Sport, 2023.09.17

Háromnapos muaythai edzői szemináriumot tartottak Budapesten, amelyet a Muaythai Világszövetség (IFMA) a hazai szövetséggel (MMSZ) közösen szervezett és bonyolított le péntektől vasárnapig a Vilmos Endre Sportcentrumban.

Az IFMA 17 fős delegációt - mestereket, versenyzőket és sportvezetőket - küldött Magyarországra, hogy újabb technikákkal gazdagítsák a hazai edzők tudástárát. A háromnapos OSM szeminárium végén elismerő oklevelet vehettek át a résztvevők.

"Köszönjük, hogy népszerűsíthettük sportágunkat, örömmel látjuk, hogy mennyire elszántak voltak a résztvevők és azt, hogy milyen tiszteletet mutatnak nemcsak sportágunk, hanem a kultúránk felé is" - mondta a záró sajtótájékoztatón Chao Wathayotha mester és a delegáció vezetője, Janice Lyn is megerősítette a gondolatait.

"Öröm látni a muaythai fejlődését Magyarországon, és szeretném megköszönni a magyar szövetségnek és a sportállamtitkárságnak a közreműködését, remélem, folytatni fogjuk ezt az együttműködést" - fogalmazott.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság két évvel ezelőtt elismerte teljes jogú olimpiai sportágként a muaythait, a hazai szövetség elnöke, Dudok Károly pedig az MTI-nek elmondta, hogy milyen ötkarikás kilátásai vannak a sportágnak.

"Az a kérdés, hogy mennyire népszerű a sportágunk az Egyesült Államokban, egy kis szerencsével ugyanis ott lehetünk a 2028-as Los Angeles-i játékokon, amelyre legalább egy magyar versenyzőnek reális esélye lehet kijutni" - hangsúlyozta az MMSZ elnöke, aki azt is kiemelte, hatalmas előrelépés, hogy a sportág ott volt a tavalyi birminghami Világjátékokon, bemutatkozhatott az idei Európa Játékokon, valamint az október 20. és 30. között sorra kerülő Küzdősportok Világjátékának (World Combat Games) programján is szerepel.

"Nardelotti Ajsa 60 kilóban fogja képviselni a magyar színeket, az új válogatási rendszer miatt a férfiak sajnos nem jutottak ki. Ajsa már egészen fiatal kora óta látogatja a világversenyeket, kellő tapasztalattal rendelkezik. Rijádban nyolcas tábláról kezdik a küzdelmeket, onnan pedig már csak egy karnyújtásnyira van az éremszerzés" - tette hozzá Dudok Károly, aki szintén kiutazik a szaúdi fővárosba, hogy segítse a magyar csapatot.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!