Hárspataki Gábor: szeretnék világbajnoki aranyérmet nyerni!

Sport, 2023.07.26

Az olimpiai bronzérmes Hárspataki Gábor három hónappal a budapesti karate világbajnokság előtt úgy nyilatkozott, hogy szeretne felállni idehaza a dobogó felső fokára, majd egy újabb olimpiai ciklusra felkészülni.

A 27 éves sportoló a márciusi Európa-bajnokságon elszenvedett kézsérülése után - amint az utóbb kiderült: kéztőcsontja hat helyen tört el - műtét és hosszabb rehabilitáció elé nézett, ezért májusban kihagyta az országos bajnokságot is.

Az MTK Budapest honlapjának beszámolója szerint visszatérését követően Hárspataki nagy célokat tűzött ki maga elé: mindenek előtt meg akarja kaparintani a legfényesebb érmet az október 24. és 29. között a Papp László Sportarénában sorra kerülő vb-n.

"Szeretnék világbajnoki aranyérmet nyerni" - idézte a honlap a 2019-es minszki Európa Játékok bronzérmesét, aki azt is elárulta, hogy visszavonulása után edzőként maradna a sportágban, és már az ehhez szükséges szakedzői és személyi edzői képesítést is megszerezte.

A 75 kilós versenyző kiemelte, bár a jövő évi párizsi olimpián nem kapott helyet a karate, de nagyon reméli, hogy a "felnőtt-világbajnokság után, a nyakunkban egy-egy gyönyörű éremmel hallhatjuk majd, amikor bejelentik, újabb olimpiai ciklus vár majd ránk" - hangsúlyozta, de elmondása szerint akkor sem veszítené el motivációját, ha sportága nem kerülne vissza az ötkarikás programba.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!