TV műsor

Hat érmet szereztek a büntetés-végrehajtás munkatársai a budo- és küzdősportgálán

Sport, 2018.11.22

Hat érmet szereztek a büntetés-végrehajtás (bv) munkatársai a múlt hétvégén tartott budo- és küzdősportgálán - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága Műveleti Osztályának vezetője csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Zakor Tibor kiemelte, a versenyen induló hat munkatársuk négy ezüst- és két bronzérmet szerzett, ami nagy teljesítmény, mert a munkájuk mellett készültek fel profi versenyzők ellen.

Kitért arra is, országos szinten 180-200 kommandós van, akik bv-intézetekben vannak szétosztva. Az országos hatáskörrel rendelkező központi egység pedig jelenleg 32, jövőre 50 embert foglalkoztat.

A műveleti feladatot ellátók között van nő is, erre a nemzetközi gyakorlatban nincs példa - hangsúlyozta.

Mint mondta, a büntetés-végrehajtás műveleti egységeinek munkatársai események felszámolásában és azok megelőzésében, a kiemelt fogvatartottak napi mozgatásában, előállításában vesznek részt, valamint támogatják az intézmények napi munkáját is.

Az intézkedéstechnika elemei a küzdősport alapjaira épülnek. Ha valaki műveleti feladatot szeretne ellátni, annak részt kell vennie a kiképzésen, amely elméleti és gyakorlati elemekből, lövészetből és intézkedéstechnikából áll - tudatta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!